Video: Emre odbacuje optužbe za rasizam: Nisam Zokoru nazvao crnčugom!

IAKO su kamere snimile veznjaka Fenera Emrea kako vrijeđa Trabzonova Zokoru u utakmici turskog nogometnog prvenstva između Fenerbahçea i Trabzonspora, on odbacuje optužbe za rasizam.

"Nakon jednog uklizavanja Emre i ja smo prišli jedan drugom, a on me je tada nazvao jebenim crnčugom", prepričao je nakon utakmice Didier Zokora što se dogodilo između njega i Emrea.

Emre je dan kasnije organizirao konferenciju za novinare na kojoj je odbacio tvrdnje Trabzonsporova bjelokošćanskog nogometaša da ga je uvrijedio na rasnoj osnovi.

"U turskoj kulturi nema mjesta za rasizam, to je grijeh. Ako u meni postoji i zrnce rasizma, neka mi Alah iščupa srce iz grudi" dramatično je na presici govorio 31-godišnji bivši veznjak Galatasaraya, Intera i Newcastlea.

"Nisam se Zokori obratio riječima koje on spominje. Dobacio sam mu nešto što sam naučio u Engleskoj, što također smatram neprimjerenim", dodao je Emre koji je u Engleskoj očigledno mnogo toga naučio jer je čak tri puta optužen za rasizam.

Najprije je optužen da je na utakmici između Newcastle i Boltona uvrijedio Senegalca El Hadji Dioufa, zatim sljedeći rasistički ispad turskog nogometaša bio je u siječnju 2007. protiv Evertona, a posljednji koji je na Otoku tvrdio da je Emre rasist bio je Alhassan Bangura, nogometaš Watforda.

Obraćanju novinarima prisustvovao je i njegov tamnoputi suigrač Nigerijac Yobo kojeg je navodno Emre vrijeđao 2007.,  a sada je Yobo stao u obranu suigrača.

"Emre mi je dobar prijatelj otkako sam došao u Fener, a i sa Zokorom sam u dobrim odnosima. Zbog toga mi je žao što je došlo do sukoba između njih dvojice, ali moram reći da nikada ne bih došao u Tursku da su igrači poput Emrea rasisti. On je uvijek vrlo ambiciozan, ali rasist nije. Otkako sam u Turskoj, nisam imao problema s rasizmom, to je nešto čega ima u Engleskoj, a tamo su svi objavili rat rasizmu" zaključio je Yobo koji je dodao i da je vidio Emrea i Zokoru zagrljene poslije utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.