Video - Katolici imaju Papu, a Svrake Papissa: Cisse za pobjedu devetim golom u osam nastupa

PAPISS DEMBA CISSE, koji je u siječnju došao iz Freiburga, pokazuje se kao povijesno pojačanje za Newcastle: Na gostovanju kod Swansea postigao je oba gola za pobjedu 2:0, što znači da je u samo osam nastupa za Newcastle već zabio devet golova.

Jedini igrač u povijesti Premiershipa koji je brže postigao devet golova je Mick Quinn, koji je '92. po dolasku u Coventryu u prvih šest utakmica postigao deset golova.

U prvoj utakmici 32. kola Newcastle je pobijedio iako je trebao izgubiti: Swansea je imao 65 posto posjeda lopte, 13 udaraca prema golu više od Newcastlea (17:4), sedam kornera, gosti nijedan, čak 26 ubacivanja za razliku od "svraka" koji su imali 14.

Igrala se "viktorija" na jedan gol tijekom cijelog susreta, ali je Newcastle zabijao iz ponuđenih prilika.Gosti su tri puta pucali u okvir gola i dva puta zabili.

Učinio je to naravno Papiss Demba Cisse. Prvi gol postigao je već u petoj minuti,  kada je na asistenciju Yohana Cabayea zabio za rano vodstvo. Cabaye je gurnuo krasnu loptu u prostor, a Cisse ju s desetak metara neobranjivo poslao  u mrežu.



Idućih 65 minuta trajala je opsada gostujućeg gola, a onda je Cisse postigao jedan od ljepših pogodaka sezone kojeg ćemo gledati u sažecima na kraju godine. Ponovno je Cabaye poslao loptu na lijevu stranu Swanseajevog kaznenog prostora, Cisse ju je primio, okrenuo se u trku na jaču desnu nogu i onda ju u padu, savršenim lobom, poslao preko vratara Vorma u suprotne rašlje.

"Svrake" su pobjedom, barem na jedan dan, zasjele na peto mjesto ljestvice i preskočile Chelsea, koji svoju utakmicu 32. kola igra u subotu protiv Wigana na Stamford Bridgeu. Približio se Newcastle i Tottenhamu, koji drži posljednje mjesto što dogodine vodi u Ligu prvaka, na svega dva boda. "Spursi" u subotu gostuju kod Sunderlanda.

Premiership, 32. kolo:

Swansea - Newcastle 0:2 (Cisse 5, 69)

Redoslijed: 1. Manchester (U) 76, 2. Manchester (C) 71, 3. Arsenal 58, 4. Tottenham 58, 5. Newcastle 56 (utakmica više), 6. Chelsea 53...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.