Veliki Kiro Lazarov: Igrao sam s Golužom, znam da pili naopako

Foto: Getty IMages / Guliver image 

"ŠANSE su podjednake", tim je riječima Slavko Goluža najavio utakmicu protiv Makedonije. Kada smo to prepričali Kiri Lazarovu, jedan od najboljih desnih vanjskih u svijetu samo se nasmijao.

"Igrao sam s Golužom i znam da pili naopako", nasmijano će Barcelonin bombarder.

"Ako ćemo igrati kao protiv Irana, onda nemamo šanse. Moramo biti na razini kao protiv Tunisa ako želimo nešto napraviti", dodao je jedan od najboljih desnih vanjskih pucača svijeta, koji drži rekordan broj postignutih pogodaka na turnirima Svjetskog i Europskog prvenstva.

2009. godine na SP-u u Hrvatskoj zabio je 92 pogotka u devet utakmica za Makedoniju, dok je na Euru 2012. godine za rekord zabio 62 pogodak u sedam utakmica. Dva je puta bio najbolji strijelac Lige prvaka, jednom i u dresu RK Zagreb. 

"Znam kako Hrvatska otprilike igra"

Lazarov je gotovo na svakom prvenstvu među top tri najbolja strijelca. SP u Kataru nije izuzetak. Makedonac je u prva tri kola postigao 22 pogotka i na njegovim krilima momčad Ivice Obrvana sanja o ulasku u četvrtfinale, a neki spominju čak i borbu za medalje.

"Nama se sada ukazala prilika da se borimo za prvo mjesto u skupini, iako znamo podsvjesno da su Hrvati favoriti. Oni su ovdje došli napraviti velike stvari. Mi smo si isto postavili ljestvicu vrlo visoko i prvi nam je cilj da uđemo u kvalifikacije za Igre u Riju, a za to nam treba osmina finala", rekao je Lazarov, koji dobro poznaje hrvatske rukometaše i hrvatski rukomet.


"Znam kako Hrvatska otprilike igra, ništa se specijalno nije promijenilo u zadnje dvije, tri godine. Imate brza krila, puno golova postižete iz kontri, što znači da mi moramo biti precizni u napadu. Imate visoku obranu i, kažem, treba biti oprezan da nas ne iskontrirate", objasnio je Lazarov.

Makedonci će sigurno biti "napaljeni" na Hrvatsku, velikog rivala, ali ne osjećaju pritisak...

"Pritisak? Ma kakvi! Mi smo djeca", za kraj će dobro raspoloženi Lazarov.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati po hrvatskom vremenu.

PRATITE NAJBRŽE VIJESTI, REAKCIJE I ANALIZE SA SP-A U DOHI NA INDEXOVOJ TEMI.

SUDJELUJTE U RASPRAVI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.