Utučeni Talijani navijačima: Oprostite nam, ali je Hrvatska bila bolja

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA je srušila Italiju s 84:78 nakon produžetka i osigurala plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Razočarani Azzurri ne mogu se oporaviti ni dan nakon poraza u Torinu. 

"Žao mi je zbog igrača, Saveza, talijanske košarke i svih navijača. Ovo je doista bolan poraz za nas. Oprostite nam što nismo ostvarili cilj. Odlično smo radili posljednjih mjeseci i nemamo što žaliti. Jednostavno, izgubili smo od bolje Hrvatske, koja zasluženo ide u Rio", rekao je izbornik Ettore Messina.

Nakon velikog šoka igrači Italije odali su priznanje momčadi Aca Petrovića.

"Svi smo željeli u Rio, ali su Hrvati zasluženo pobijedili. Ne tražimo isprike, jer na terenu pobjeđuje onaj tko više zasluži, a to su u Torinu bili oni", kazao je kapetan Luigi Datome.

I Danilo Gallinari pohvalio je Hrvatsku.

"Ne mogu naći objašnjenje za ono što se dogodilo. No, Hrvatska je bila bolja i lucidnija u svim situacijama. Razočarenje je veliko, jer smo željeli ostvariti san i za nas i za vas. Ipak, to je sport u kojem nekad pobijediš, a nekad izgubiš. Mi smo i dalje prava momčad i zahvaljujemo se navijačima koji su bili uz nas", napisao je putem Facebooka Gallinari.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.