Uplakani Gudjohnsen: "Ovo je bila moja posljednja utakmica za Island!"

Foto: Screenshot

STIGLI su na prag povijesti, prestrašili i "veliku" Hrvatsku, ali na Maksimiru su izgorjeli. Island se porazom 2:0 oprostio od sna o Svjetskom prvenstvu, a jedan velikan iskoristio je tužnu prigodu da objavi i svoj oproštaj od reprezentacije.

Eidur Gudjohnsen slomio se pred kamerama, pustio suzu i otkrio: "Bojim se da je ovo bila moja posljednja utakmica za reprezentaciju".

"Hrvatska je bila bolja i iskusnija, pokazala je da je jača. Nismo igrali dovoljno dobro, pokušali smo ostati mirni nakon što je njima isključen igrač, ali drugi gol nas je dotukao. No, moramo biti ponosni na sve što smo napravili u ovom ciklusu", dodao je.

Gudjohnsen je za Island debitirao još 1996. godine kada je kao 17-godišnjak zamijenio svog oca na terenu, dotad nezabilježen slučaj u povijesti nogometa. Od tada je skupio 78 utakmica i 24 pogotka za reprezentaciju.

Gudjohnsen je karijeru počeo u Valuru iz rodnog Reykjavika, a prvi veći klub mu je bio PSV gdje se zadržao samo godinu. U Bolton je stigao 1998. godine, a dvije sezone kasnije je potpisao za Chelsea u kojem je zabio 54 prvenstvena gola u 186 nastupa. Iz Chelseaja je otišao u Barcelonu gdje se zadržao tri sezone i osvojio pet trofeja, nakon čega je počeo "lutati" po Europi. Monaco, Tottenham, Stoke, Fulham, AEK, Cercle i konačno Club Brugge.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.