Ukrajinci detaljno secirali Dinamo: Sammir je lider, ali i najveća slabost

"ANTE ČAČIĆ, Dinamov trener, istaknuo se uvođenjem hrvatskih  drugoligaša u viši rang, a bio je i pomoćni trener Libije. Ali tek se treba dokazati na na višoj razini. Onoj Lige prvaka."

Ovako počinje detaljan Dinamov profil na službenim stranicama kijevskog imenjaka, "Tko je tko u zagrebačkom Dinamu", gdje se ističe kako trener koji će se suprotstaviti Olehu Blokhinu "puno pažnje posvećuje detaljima i cijeni univerzalne igrače koji znaju s loptom u njegovoj taktici 4-2-3-1, 4-5-1 ili 4-1-4-1."

"Dinamo u Hrvatskoj sve temelji na napadu, ali u Europi bi puno biše pažnje morao posvetiti obrani"

Primijetili su glavnu Dinamovu slabost kada igra u Europi, gdje su suparnici neusporedivo bolji od onih s kojima se natječu u Hrvatskoj: "Kao dominantna sila u hrvatskom nogometu, Dinamo je navikao napadati i doslovno mesti svoje rivale. Ali, kada se sjetimo njihovog prošlosezonskog nastupa u Ligi prvaka, kada su ušli u povijest kao najgora momčad otkada se igra to natjecanje, bolje bi im bilo da više pažnje posvete obrani. Očekuje se da u Kyjivu svoju šansu traže preko protunapada."

Beqiraj je "udarna igla", Kelava "specijalist za penale", Čopa žele "Liverpool i Everton"


Ključni igrači Dinama predstavljeni su ulogama i nadimcima, pa je tako Beqiraj "udarna igla", za kapetana Ivana Kelavu pišu kako je prošle godine u LP primio rekordna 22 gola, ali da je sjajnim obranama spasio da ih ne bude još više u Dinamovoj mreži, što je ovom "specijalistu za penale donijelo i poziv u hrvatsku reprezentaciju."

"Top pojačanjem" proglašen je Duje Čop. Ukrajinci navode kako je ovog ljeta došao bez odštete, ali da je od tada mnogim važnim golovima potvrdio kako je pravo pojačanje za Dinamo. Otkrivaju kako su za bivšeg napadača Hajduka, Nacionala i Splita bili zainteresirani Liverpool i Everton.

Kovačić je "bombarder", Sammir "lider"

"Bombarder" je Mateo Kovačić, koji je umjesto Bayerna, Juventusa i Ajaxa, odabrao Dinamovu akademiju.

"Vođom" su označili Sammira, "izvrsnog Brazilca koji na terenu često zanemari da je nogomet kolektivna igra, a van njega profesionalno ponašanje. Ali, kada je fokusiran, onda je ovaj bivši mladi brazilski i budući hrvatski seniorski reprezentativac, najbolji igrač Dinama."

Zanimljivo, isti igrač istaknut je i kao "slabost" zato što je "veoma nestabilan i nepredvidljiv i nitko ne može jamčiti kako će odigrati u Kyjivu."

Dynamova šanse su Dinamova sporost i kiksevi centralnih braniča

Osim ćudljivog Sammira, u Kijevu šansu vide i u Dinamovom strahu da nakon sedmog uzastopnog poraza u LP (od Porta u prvom kolu ove sezone) ne doživi katastrofu i ove sezone.
Ostale mane prvaka Hrvatske su prema mišljenju Ukrajinaca, spora tranzicija iz obrane u napad, (što je posebno očito otkad je Badelj otišao), kao i "žuta minuta", koja se često desi centralnim braničima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.