Udinese "vezao" Di Natalea do 2014., Inter dovodi Handanovića za 11 milijuna eura

ANTONIO DI NATALE produljio je ugovor sa svojim dosadašnjim klubom Udineseom do 2014. godine.

Iskusni napadač, koji je posljednjih sezona redovito u konkurenciji za najboljeg strijelca Serie A, opovrgnuo je tako glasine kako bi ovog ljeta mogao promijeniti boju dresa. Za njega je, između ostalih, bio zainteresiran i Milan.

34-godišnji Talijan je na Europskom prvenstvu opravdao Prandellijev poziv pogotkom Španjolskoj u skupini, ali u finalu nije mogao pomoći.

"Udinese je produljio ugovor s Di Nataleom na godinu dana. Ugovor mu sada vrijedi do 30. lipnja 2014. godine", stoji na internetskoj stranici kluba.

Di Natale je 2004. godine pristupio Udineseu te od tada nastupio u 264 utakmice Serije A, a pritom postigao 135 pogodaka. Prije Udinesea Talijan je nosio dres Empolija, Iperzole, Varesea i Viareggije.

Inter dovodi Udineseova vratara Handanovića

Sin vlasnika Udinesea Giampaola Pozza, Gino, u srijedu je potvrdio dogovor s Interom koji će za 11 milijuna eura i udio u braniču Marcu Faraoniju u svoje redove dovesti slovenskog nogometnog reprezentativca Samira Handanovića.

"Preostalo je još samo stavljanje potpisa na usuglašene uvjete transfera. No, dok i ta formalnost ne bude obavljena ne mogu reći da je posao službeno gotov", izjavio je Gino Pozzo.

Inter se planira riješiti dosadašnjeg vratara Julia Cesara, a u 27-godišnjem Slovencu vide idealnu zamjenu.

Inter će, nagađa se, platiti 11 milijuna eura, a kao dio "posla" u Udine će mladi branič i U21 reprezentativac Italije Marco Faraone čijih 50 posto vlasništva prelazi u ruke Udinesea.

Handanović je tijekom svog boravka u redovima Udinesea bio i na posudbama u Trevisu, Laziju i Riminiju, a za slovensku nacionalnu momčad ubilježio je 57 nastupa.

Lucio potpisao za Juventus



Inter se riješio Brazilca Lucija kojemu je istekao ugovor. Karijeru će nastaviti u redovima aktualnog prvaka Juventusa.

Lucio je u utorak prošao rutinski liječnički pregled u Torinu nakon kojeg je potpisao dvogodišnji ugovor s "bianconerima". Brazilac će po sezoni dobiti 2.6 milijuna eura, a ta brojka može biti i veća, ovisno o broju nastupa u sezoni.

Za Lucija su još bili zainteresirani turski Fener i njemački Bayer, ali su oba kluba na kraju odustala zbog visokih financijskih zahtjeva.

Lucio je tako postao četvrto veliko pojačanje "stare dame" ovoga ljeta. Prije njega već su u Torino stigli Sebastian Giovinco, Mauricio Isla i Kwadwo Asamoah.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.