U šest mečeva uzeo mu samo set: Čilić protiv Đokovića u četvrtfinalu Cincinnatija



MARIN ČILIĆ imat će vrlo težak zadatak u četvrtfinalu ATP-a u Cincinnatiju.

Protivnik najboljem hrvatskom tenisaču bit će Novak Đoković, svjetski broj 2 koji je u 3. kolu imalo lagan posao nakon što mu je Nikolaj Davidenko zbog ozljede ramena predao meč. Dobio je Srbin prvi set bez izgubljenog gema 6:0, da bi potom Davidenko pozvao liječničku pomoć.

Kako je uskoro na rasporedu posljednji Grand Slam turnir sezone US Open, Davidenko nije želio riskirati i meč se nije nastavio. U šest dosadašnjih mečeva protiv Đokovića Čilić je poražen, a pritom je uspio osvojiti tek jedan set, na US Openu 2008. godine. Zanimljivo, svi su mečevi igrani su na tvrdoj podlozi na kakvoj se igra u Cincinnatiju.

Dodajmo kako će Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo u četvrtfinalu igre parova odmjerit će snage protiv Srbina Viktora Troickog i Talijana Andreasa Seppija koji su iznenađujuće pobijedili prve nositelje, bjelorusko-kanadsku kombinaciju Max Mirnij / Daniel Nestor 4-6, 6-4, 10-8. Dariju Jurak i Mađaricu Katalin Marosi od finala parova pak dijele tek Čehinje Lucie Hradecka i Andreja Hlavačkova, pete nositeljice, koje su sa 6-3, 3-6, 10-3 u četvrtfinalu pobijedile druge nositeljice Talijanke Saru Errani i Robertu Vinci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.