Torcidi samo 130 ulaznica za Koper, ali cijeli stadion će navijati za "Bile"

Foto: Hina

HAJDUK u četvrtak gostuje kod Kopera u 2. kolu kvalifikacija za Europa ligu, a Slovenci očekuju nogometni spektakl nakon što su stadion već rasprodali. Prodali bi i više ulaznica, ali UEFA im ne dopušta uvođenje montažnih tribina, pa se na stadionu očekuje oko 2500 ljudi umjesto 4000, koliko bi ih bilo s dodatnim tribinama.

"Takvog zanimanja još nikada nije bilo", rekao je predsjednik Kopera Ante Guberac.

Slovenci su zabrinuti posebno zbog najavljenog dolaska Torcide u velikom broju nakon što su euforično popratili derbi s Dinamom u Zagrebu, a slovenski mediji napominju da je Hajduk i dalje jedan od najpopularnijih klubova u regiji s velikim brojem navijača u Sloveniji i regiji.

Hajduk dvaput na "domaćem" terenu

Za splitske navijače mogli su izdvojiti samo 130 ulaznica (5 posto), zbog čega je Koper tražio od UEFA-e odobrenje montažnih tribina. U priču se uključio i slovenski savez koji pomaže riješiti problem, a i policija je dala zeleno svijetlo za takvo rješenje, no UEFA je odbila takvu molbu. Splićani bi unatoč malom broju ulaznica, mogli imati domaćinsku atmosferu na stadionu.

Urednik slovenskog izdanja "Goala" tvrdi kako za Hajduk nema straha te da će slovenski navijači Hajduka ionako napuniti Bonfiku i gotovo cijeli stadion će navijati za "Bile". Hajduk će tako, ako je vjerovati slovenskom kolegi, dvaput igrati pred svojim navijačima.

"Govori se o dolasku 2000 Hajdukovih navijača, ali toliko ih nećemo moći pustiti na stadion. Mi moramo osigurati sigurnost onih koji dolaze na utakmicu. Sve što se događa izvan stadiona je stvar policije", dodaje Guberac.




Izaslanstvo Kopera bilo je na derbiju Dinama i Hajduka na Maksimiru kako bi vidjeli Splićane na djelu u prvoj utakmici sezone.

"Ta utakmica nam je došla kao naručena. Nismo imali jasnu sliku o Hajduku. Izgledao je dosta slabije ranije, sa ovaj put je bio dobar i jak. Pritisnuli su Dinamo u prvih 20 minuta, a kasnije su se disciplinirano branili. Uvjerili smo se u njihovu kvalitetu, znamo gdje su najbolji i koje su im slabosti. Čeka nas teška utakmica, ali uz malo sreće možemo proći", dodaje prvi čovjek slovenskog kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.