Tko to prijeti Dinamu? Sutjeska se uzdaje u "nikšički temperament"

Foto: FK Sutjeska

U RAZGOVORU s nekoliko crnogorskih novinara interesirali smo se o detaljima potencijalnog Dinamovog protivnika u trećem pretkolu Lige prvaka - Sutjeske. Evo što kažu.

"Ukoliko Sutjeska prođe Šerif, a činjenica je da imaju vrlo lijepu priliku nakon 1:1 u gostima, valja odmah reći da bi Dinamo bio veliki favorit. U Moldaviji su odigrali taktički vrlo dobru utakmicu, čvrsto u obrani i pametno prema naprijed. Zabili su gol nakon velike greške domaćeg golmana i sada s optimizmom gledaju na uzvrat. Realno gledajući, Sutjeska nema nekakvu super momčad. Znate, u Crnoj Gori do sada je odigrano sedam sezona, a naslov je osvajalo pet različitih klubova, a reklo bi se da je ovo po kvaliteti kadra najlošiji prvak. Osvojili su titulu iako nisu bili previše dominantni, a u posljednjem kolu čak su na domaćem terenu poraženi od Budućnosti s 3:1. Prije bi se reklo da su se naslovom okitili jer su na najbolji mogući način iskoristili pogodan trenutak. No, ne može se reći da su prvaci bili slučajno ili nezasluženo, dapače".

"Tri su razloga presudila da Sutjeska postane prvak Crne Gore. Prvi je svakako glad za trofejem, jer iako spadaju među dva najveća crnogorska kluba u posljednjih sedam godina nisu ni privirili vrhu ljestvici. Najveći uspjeh do prošle sezone bilo im je finale Kupa 2007. godine koje su izgubili od Rudara. 2009. bili su treći, kada su izborili prvi nastup u Europi. Drugi faktor je trener Dragan Radojičić. Iako ovaj rođeni Nikšićanin nije imao neke pojedince na raspolaganju, uspio je napraviti sjajnu atmosferu i stvoriti pobjednički mentalitet. Natjerao je igrače na strašnu borbu i kada nisu imali ni centa džepu i kada su čak prijetili štrajkom. Treći i posljednji faktor je nikšićki temperament, koji je malo specifičniji od ostatka Crne Gore. Upravo zato je vrlo teško igrati u Nikšiću, što vjerujemo pamte neki stariji igrači Dinama koji su gostovali na stadionu kraj Bistrice. Taj mentalitet krasi nevjerojatno hrabra, srčana i agresivna igra u kojoj se ne preza ni pred čim."

Nikšić bez dozvole UEFA-e, Podgorica je Dinamova prednost

"Današnja Sutjeska nema pravu zvijezdu u momčadi niti igrača koji bi tehnički napravio razliku, zato su ta borbenost, čvrstina i taktička disciplina nužne. Ako već želite da izdvojimo jednog igrača onda bi to bio Đorđije Ćetković, rođak Peđe Mijatovića, no on je napustio klub još u polusezoni. Tako da je najveća aktualna zvijezda vratar i kapetan Ivan Janjušević. On je treći golman crnogorske reprezentacije i jedini igrač koji je iz momčadi Sutjeske pozvan u nacionalnu momčad. Od ostalih igrača možemo spomenuti veznjaka Darka Karadžića, koji je odlučio dosta važnih utakmica prošle sezone. Ima odličan šut lijevom nogom. I to bi praktički bilo to, nema više niti jednog pojedinca koji se izdvaja iz prosjeka momčadi".

"Koliko čujemo, eventualni uzvrat Dinama i Sutjeske trebao bi se ipak igrati u Podgorici jer po svemu sudeći stadion u Nikšiću neće dobiti dozvolu za treće pretkolo. To je u svakom slučaju puno bolje opcija za Modre. Ne treba govoriti koliko se Sutjeska bolje osjeća u Nikšiću".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.