Tko će osvojiti Euro? Sve ovisi o Pirlu i Xaviju

ŠPANJOLSKA i Italija odigrat će svoj osmi međusobni susret na velikom natjecanju, u finalu Europskog prvenstva. Njihov prvi duel na ovom turniru završio je rezultatom 1:1, a već tada smo mogli vidjeti o kojim igračima ovise ove dvije reprezentacije.

Vicente Del Bosque u prvoj je utakmici protiv Azzura igrao bez napadača, međutim Furija je dokazala na ovom turniru da mogu igrati u bilo kojem sastavu, u bilo kojoj formaciji. S druge strane, Cesare Prandelli održao je nogometnu lekciju njemačkom izborniku Joachimu Loewu, a na njemu je sada da osmisli plan kako srušiti aktualne europske i svjetske prvake. Iako je tradicija na strani Azzura - sedam utakmica, četiri pobjede Italije, tri remija, Prandelliju će trebati nikad bolji Pirlo, Balotelli, De Rossi i Buffon.

Xavi - Andrea Pirlo

Ključna bitka vodit će se na sredini terena. Glavni kandidat za najkorisnijeg igrača na turniru Andrea Pirlo, nakon Ozila i Modrića, morat će u finalu zasjeniti jednog od najboljih nogometaša današnjice - Xavija. Španjolac je uvjerljivo najbolji i najtočniji dodavač na turniru, ali Barcelonin veznjak do sada nije pokazao svoje pravo lice. S druge strane, Italija ne može funkcionirati bez Pirla. Juventusov veznjak na ovom je Euru radio čuda, a u finalu će se morati posebno istaknuti ako se želi vratiti doma s zlatnom kolajnom oko vrata.

Sergio Ramos - Mario Balotelli



Sergio Ramos pristojno je zamijenio ozlijeđenog Carlesa Puyola, a pred njim je vrlo težak izazov - zaustaviti Balotellija. Napadač Manchester Cityja utrpao je Nijemcima dva komada, a protiv Španjolske u prvoj utakmici našao se u nekoliko stopostotnih prilika koje nije realizirao. Međutim, kako je natjecanje odmicalo Balotelli je bivao sve ubojitiji. Branič Real Madrida morat će s Piqueom zaustaviti nalete fantastičnog napadačkog para Cassano - Balotelli, a upravo je Balotelli igrač od kojeg strahuju u redovima Furije.


Xabi Alonso - Daniele De Rossi

Kao što smo već spomenuli, Xavi nije u najboljoj formi na ovom turniru, stoga je veznjak Real Madrida Xabi Alonso preuzeo sve konce u svoje ruke u veznom redu Furije. S druge strane, Daniele De Rossi se protiv Njemačke vratio u vezni red, i odmah je pokazao koliko je opasan i snažan igrač. Talijani su napravili neprobojnu obrambenu liniju, koju su Nijemci na sve načine pokušavali probiti, međutim lopta nikako nije mogla doći do Marija Gomeza, Miroslava Klosea i Lukasa Podolskog.

Gianluigi Buffon - Iker Casillas



Talijanski i španjolski vratar u fantastičnoj su formi na ovom turniru. Buffon je "čupao" Italiju u četvrtfinalu protiv Engleske, kada su Azzuri prošli dalje zahvaljujući boljem izvođenju penala, a isto to je napravio Iker Casillas koji je u polufinalu obranama s bijele točke izbacio Portugalce s Eura. Inače, obojica su zadavali tijekom cijelog turnira glavobolju protivničkim igračima. Casillas je svojim obranama poslao Bilić boyse doma, dok se Buffon proslavio na utakmicama protiv Engleske i Njemačke. Sve u svemu, Španjolska i Italija itekako će ovisiti o koncentraciji i spremnosti svojih vratara u finalu.

Podsjećamo, finale Europskog prvenstva je na rasporedu u nedjelju s početkom od 20:45 sati. Utakmica se igra u Kijevu.

Očekivani sastavi:

Španjolska: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Busquest, Alonso, Xavi, Silva, Iniesta, Torres

Italija: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonuccia, Chiellini, Pirlo, Marchisio, De Rossi, Montolivo, Balotelli, Cassano

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.