Teo Mikelić: Publika će biti na Vorkapićevoj strani, a to me dodatno motivira

Foto: Fight Channel

NAKON vrlo dobre prezentacije, iako je imao samo par dana za pripremu, na Glory 14 eventu u Zagrebu, Tea Mikelića čeka novi izazov. Nastupit će na ljubljanskom FFC 12, a protivnik mu je opasni Slovenac Mirko Vorkapić. Teo nam je najavio tu borbu, no prisjetio se i iskustva s Glorya.

Tea smo prvo upitali da nam kratko, sad nakon što se sve sleglo, iznese dojmove s Glory eventa u zagrebačkoj Areni.

"Iznenada sam dobio poziv, samo tri dana prije samog eventa, ali takvu priliku mislim da nijedan borac ne želi propustiti. Iako nisam bio maksimalno pripremljen, ušao sam u meč i dao svoj maksimum bez previše respekta prema protivniku te umalo "zapalio" Arenu kad sam ga poslao u knockdown", rekao je Teo, a onda prešao na peh koji mu se dogodio: "Međutim jedno odlično koljeno je prošlo i posjekotina je stvarno bila gadna te je doktor na kraju runde odlučio prekinuti meč. Šteta, no nemam za čime žaliti,jedno veliko iskustvo i ogromna motivacija za nastavak karijere."

FFC sezona je započela prošli tjedan u Osijeku, a Teo je popratio event: "Naravno da sam pratio FFC 11 u Osijeku i mogu reći da kvaliteta boraca, kao i sama organizacija napreduje iz eventa u event. Na tome još jednom veliko hvala gospodinu Zovku. Mečevi su uistinu bili na svjetskoj razini, pogotovo izvedbe Bekavca,Jurkovića te Veselog i Živkovića."


Sada slijedi novi izazov, FFC 12 i Ljubljani i borba čija je sama objava izazvala pohvale organizatoru, protivnik je Mirko Vorkapić za kojeg Teo ima samo riječi hvale: "Svi znamo tko je Mirko Vorkapić i koliko je puno napravio u karijeri te ga jako cijenim kao borca. Mislim da je i on ozbiljno shvatio ovaj izazov, jer zna da ja ne dolazim u Ljubljanu izgubiti."

Naravno, publika će biti na strani slovenskog borca, koji je izuzetno popularan u svojoj državi. "Ne sumnjam da će ga domaća publika nositi, ali to zna stvoriti dodatni pritisak. Atmosfera će bit sjajna, volim buku u dvorani i dodatno me motivira. Ja dolazim spremniji no ikad, gladan sam pobjede i mislim da će publika u Ljubljani svjedočiti fantastičnom meču", najavio je Teo.

A što se tiče nove borbe u Gloryu, Teo zna samo da će ona doći, no ništa više od toga nije mu poznato: "Poslije nastupa u Zagrebu čelnici Glorya bili su zadovoljni mojom izvedbom te su mi odlučili pružiti još jednu priliku na nekom od njihovih idućih evenata. Detalji još nisu poznati, tako da ne mogu bit precizniji."

"Moji treneri, Zelg Galešić i Denis Vojniković, i ja idemo korak po korak, planovi naravno postoje, no sad sam maksimalno fokusiran na FFC i Vorkapića, kad to prođe, razmišljat ćemo o novim izazovima", rekao je za kraj hrvatski borac u lakoj kategoriji.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.