Talijani u kasnom "šopingu": Anelka potpisao za Juventus, Kovačić i Balotelli stigli u Milano

Foto: AFP, Screenshot, FC Shenhua

ZIMSKI prijelazni rok za većinu europskih nogometnih klubova završava već u noći s četvrtka na petak, no u nekim ligama traje i prvog dana veljače

> Senzacionalni transfer u HNL-u! Inter je uspio slomiti Zdravka Mamića. Mateo Kovačić Morattijevim avionom odletio je za Milan!

U kasnim satima srijede u Milanu je konačno rješen transfer Marija Balotellija. Talijanski napadač prešao je iz Manchester Cityja u Milan i službeno potpisao na četiri i pol godine. City je dobio oko 23 milijuna eura, no očekuje i bonuse.

>>> Balotelli sletio u Milan: "Potrčao sam čim se ukazala prilika"

Na San Siru, odnosno Giuseppe Meazzi bilo je najprometnije. Inter je doveo Kuzmanovića i Kovačića, a prodao Coutinha, dok je Milan doveo Balotellija, a na posudbu poslao Emmanuelsona.

Livaja za Schelotta?

Gazzeta dello sport piše kako je Moratti dao zeleno za dolazak Matiasa Schelotta, 23-godišnjeg argentinskog desnog krila iz Atalante. U suprotnom smjeru bi uz nešto novca poslali i Marka Livaju, kojeg traži Eintracht. 

Coutinho na Anfieldu za 10 milijuna eura

Na Anfield je stigao Brazilac Philippe Coutinho, a Liverpool je za taj posao Interu platio oko 10 milijuna eura.

20-godišnji ofenzivni veznjak dobio je priliku u prvoj momčadi Intera kod Andree Stramaccionija, no nije se dokazao i klub ga je odlučio unovčiti. Odigrao je za talijanski klub 19 utakmica ove sezone i zabio tri gola.

"Liverpool je velik klub. O njemu sam puno slušao u Brazilu. Pokazali su velik interes za mene, znam da vjeruju u mene i moj nogomet", rekao je Coutinho.

Direktor Liverpoola Ian Ayre je zimski rok proglasio uspješnim: "Nakon Sturridgea iz Chelsea, stigao je i Philippe. Uspješna trgovina, za ostatak sezone i budućnost".

Kuzmanović se vratio u Italiju

Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović prešao je iz Stuttgarta u milanski Inter za oko 2 milijuna eura, transfer je medijima potvrdio njegov menadžer Marko Naletilić. Za njemački je klub srpski veznjak ove sezone nastupio u 17 utakmica i skupio tri asistencije.

Potvrdio je kako je odbio ponudu Valencije i odabrao povratak u Italiju gdje je ranije igrao za Fiorentinu. U Bundesligu je otišao 2009. za 8 milijuna eura.

Nakon Drogbe iz Kine pobjegao i Anelka

Juventus je potvrdio dolazak Nicholasa Anelke! Francuski napadač prvi put stiže u Seriju A nakon što je igrao u francuskoj, engleskoj i španjolskoj ligi.

33-godišnji napadač stigao je na šestomjesečnu posudbu pomoći "Staroj dami" dohvatiti novi naslov prvaka. Kinezima će Juventus isplatiti 600 tisuća eura, a imat će i pravo produljiti posudbu na još jednu sezonu. Anelka će tako popuniti rupu do dolaska Fernanda Llorentea, koji tek na ljeto može napustiti Bilbao.

Anelka je prije godinu dana iz Chelseaja prešao u kineski Shanghai Shenhuu bez odštete, a ranije je igrao za Bolton, Fenerbahče, Manchester City, PSG, Liverpool, Real Madrid i Arsenal.

Shenhuu je ranije napustio Didier Drogba koji je potpisao za Galatasaray, no slučaj su Kinezi prijavili FIFA-i i tvrde da je Drogba, trenutno na Afričkom kupu nacija, još uvijek njihov igrač.

Napoli pojačao obranu braničem Porta

Branič Portugala i Porta Rolando također je otputovao u Italiju, ali nešto južnije. U sljedećih 24 sata trebao bi zaključiti svoj transfer u Napoli.

Talijani će Portu platiti milijun eura za posudbu do kraja sezone, a na ljeto vjerojatno otkupiti ostatak ugovora.

Lazio doveo veznjaka iz Sportinga

24-godišnji Portugalac Bruno Pereirinha napustio je lisabonski Sporting i u Rimu obavlja posljednje detalje oko prelaska u Lazio. Nakon liječničkog pregleda očekuje se da će potpisati ugovor na tri godine. Sporting će za veznjaka dobiti oko 2 milijuna eura.

Mattia Cassani prešao je iz Fiorentine u Ganou za 3,2 milijuna eura.

Matias Rodriguez, 26-godišnji argentinski bek, prešao je iz Universidada de Chile u Sampdoriju za 3,1 milijun eura.

Posudbe: Ferdinand u Bursasporu, Emmanuelson u Fulhamu, Bastos u Schalkeu

Anton Ferdinand, brat mnogo poznatijeg Rija, napustio je Queens Park Rangerse koji se bore za ostanak u Premiershipu, i otišao na posudbu u turski Bursaspor. 27-godišnji engleski branič u QPR je stigao 2011. za nešto više od milijun eura iz Sunderlanda koji ga je 2008. kupio za 10 milijuna.

Nekad standarni igrač Ajaxa, a danas rezerva u Milanu, Urbi Emmanuelson ove sezone mučio se s probijanjem u prvu momčad i odlučio je sezonu nastaviti u Engleskoj. Potpisao je za Fulham za kojeg će igrati do kraja sezone, uz mogućnost trajnog dogovora. 

Lyon je brazilskog napadača Michela Bastosa poslao na posudbu u Schalke do kraja sezone za 2 milijuna eura. Nijemci će imati pravo otkupa njegovog ugovora. U 12 utakmica Le Championnata ove sezone Bastos je zabio pet golova.

Everton odustao: Leroy Fer nije prošao liječnički

Everton je odustao od posla s Twenteovim Leroyjem Ferom. "Nizozemski Vieira" nije uspješno prošao liječnički pregled u klubu našeg Nikice Jelavića te su Englezi objavili kako je transfer, nažalost, propao. Dogovorena cijena za igrača bila je oko 10 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.