Talijani su opet u modi: Di Matteo catenacciom donio Ligu prvaka Chelseaju

NOGOMETAŠE Chelseaja na Allianz Areni dočekala je poruka: "Naš grad! Naš stadion! Naš trofej!" Nekoliko sati kasnije München je bio grad Romana Abramoviča, Allianz Arena Chelseajev stadion i, najvažnije od svega, dugo sanjani trofej Lige prvaka podigli su Drogba i suigrači, piše BBC.

>Napisali su krimić, srušili zakone i uzeli Ligu prvaka: Drogba junak, Ola i Robben tragičari

>Chelsea u društvu besmrtnih: Drogba se nije poskliznuo

>Ne! Ne! Ne! Ovo je nevjerojanto nezasluženo

>Pogledajte dramu iz Allianz Arene: Čech je pogodio stranu kod svih šest penala!

>To se zove igrač za velike utakmice! Drogba: Ovo je negdje bilo zapisano! 

>Muller: Bolja ekipa je ostala bez trofeja! Lineker: Nogomet više nije igra u kojoj uvijek pobjeđuju Njemci!

"Chelseajev trijumf nad Bayernom je pobjeda neraskidivog duha uz malu dozu sreće. Bayern je bio bolja momčad, ali sada to nije važno. John Terry, Didier Drogba, Ashley Cole, Peter Čech i Frank Lampard su osvojili Ligu prvaka kada im nitko nije davao ni najmanje šanse. Bluesi su zabili nož u leđa svojim gradskim rivalima jer će Tottenham zbog Chelseaja umjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone igrati u Europa ligi", stoji u tekstu BBC-a.

"Didi je uspio"

"Drogba je čudesnom igrom smjestio Chelsea među besmrtne. Napadač Obale Bjelokosti usrećio je suigrače, dužnosnike i navijače. Veliku ulogu imao je i Peter Čech koji je svojim obranama uplakao Robbena, Olića i Schweinsteigera", piše The Sun.

Drogbi ugovor s Chelseajem isječe za mjesec dana i ovo je možda njegova posljednja utakmica za Chelsea. The Sun citira Lamparda koji priželjkuje njegov ostanak.

"Drogba je heroj. On nas je doveo ovdje. Uvijek je bio najbolji kad je bilo najpotrebnije. Volio bih da ostane."

Nogometaši su zaslužili svaki Abramovičev peni

"Devet godina je trebalo da Roman Abramovič osvoji ono što je zacrtao. Njegovi nogometaši zaslužuju svaki peni koji su ikad dobili. Izborili su sebi mjesto u povijesti i poslali Spurse u Europa ligu", piše The Independent i dodaje:

"Sve je bilo protiv njih, a kad je Thomas Muller postigao pogodak za vodstvo Bayerna svi su prestali vjerovati da ova generacija Bluesa može osvojiti Ligu prvaka. Ipak maestralni Drogba spasio ih je poraza u regularnom dijelu, a Čech je donio naslov obranama penala."

Talijani su ponovo u modi

"Roberto Di Matteo je nakon manje od tri mjeseca u Chelseaju osvojio dva velika trofeja. Gotovo je nemoguće zamisliti da bi ova momčad u sljedeću sezonu mogla krenuti bez talijanskog stručnjaka. Samo tjedan dana ranije, drugi Talijan na klupi Cityja, Roberto Mancini donio je svom klubu naslov prvaka Engleske nakon 44 godine. Talijani su opet u modi!"

Di Matteo je četvrti Talijan koji je uzeo ušati pokal nakon Capella, Lippija i Ancellotija koji ima dva naslova.

Možda su Englezi ipak trebali zadržati Fabija Cappela na klupi reprezentacije? Ili nije do nacionalnosti, možda je ova godine predviđena za uspjehe onih koji se zovu Roberto?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.