Stuttgart na "jednom od najneobičnijih stadiona svijeta": "Bobić nas uvjerava da Rijeka nije za podcijeniti"

Foto: Guliver Image/Getty Images

RIJEKA će u četvrtak od 20.30 ugostiti Stuttgart u prvoj utakmici play-offa Europa lige. Njemački klub na svojoj službenoj stranici je najavio utakmicu s Rijekom.

"Prvenstvo smo otvorili s dva poraza i tek 14. mjestom na bundesligaškoj ljestvici. Rijeka nakon šest utakmica u prvoj hrvatskoj ligi drži treće mjesto. Momčad Matjaža Keka je neporažena s tri pobjede i tri neriješena rezultata u ovoj sezoni", piše službena stranica Stuttgarta i piše o povratku svog sportskog direktora Fredija Bobića na Kantridu.

"Putovanje u Rijeku je posebno za Fredija Bobića budući da mu je Rijeka bila posljednja stanica kao profesionalnom nogometašu. S Rijekom je 2006. osvojio i hrvatski kup. Stuttgart i Rijeka nikada nisu igrali međusobno, ali Bobić nas uvjerava da Hrvati nisu za podcijeniti."

Stadion u Rijeci je posebno impresionirao Nijemce.

"Stadion Kantrida izgrađen je 1925. godine i jedan je od najneobičnijih nogometnih stadiona na svijetu. Nalazi se na samoj obali okružen Jadranskim morem i 50 metara visokim stijenama."

Utakmicu u Rijeci sudit će Nizozemci predvođeni Basom Nijhiusom koji je već jednom sudio Stuttgartu u Europi kada su Nijemci svladali Molde s 3:2.

Stuttgart će na Kantridi bodriti 500-tinjak navijača koji su ulaznice za utakmicu platili 12 eura. Slična cijena trebala bi biti i u uzvratu za navijače Rijeke za koje je njemački klub ostavio tri tisuće mjesta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.