Štrlek: Ako želimo izbaciti Poljake, moramo odigrati najbolju utakmicu do sada!

Foto: Jozo Čabraja/HRS

HRVATSKI rukometaši večeras protiv Poljske jurišaju po svoje peto uzastopno polufinale na velikim natjecanjima. Manuel Štrlek već tri godine za kruh zarađuje u Poljskoj, točnije u Kielcu zajedno s još četvoricom Hrvata (Čupić, Buntić, Šego i Musa). Kaže nam da ga nije iznenadila velika pobjeda Poljaka nad Švedskom.

"Nije, to je bila utakmica na kojoj smo vidjeli koliko su Poljaci fizički spremni i Šveđani im zadnjih 10 minuta nisu mogli parirati tempom. Imaju širinu, dobre vanjske šutere i dobru obranu", rekao je Štrlek.

"Moram naglasiti da su ranije od ostalih počeli s pripremama i da su sve prilagodili reprezentaciji. To im je veliki plus. Pokazali su dobru igru u teškoj grupi i mislim da ćemo trebati odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da ih izbacimo", nadodao je.

"Poljaci bez problema mogu zabiti s 12 metara"

Poljaci su na utakmici protiv Švedske pokazali koliko je moćna njihova 6-0 obrana. Kako će se Hrvatska nositi s time?

"Danas svi igraju super obranu, pogotovo oni sa Szmalom koji ih prati. Recept protiv njih je dobra obrana i što bolja tranzicija, odnosno kontra i polukontra. Bitno je da zabijemo što je više moguće lakih golova. Moramo im nametnuti naš ritam igre", rekao je Štrlek.


Tko bi hrvatskoj obrani mogao stvarati najviše problema? Braća Jurecki, Bielecki?

"To su sve odlični igrači i bilo bi glupo nekoga posebno izdvajati. Najviše se trebamo pribojavati njihovog vanjskog šuta. Imaju razorne udarce i mogu bez problema zabiti s 12 metara"

Poljska osveta

Hrvatski reprezentativac ima samo riječi hvale za Poljake.

"Moram reći da je ovdje u pitanju jedan veliki respekt s jedne i druge strane. Riječ je o igračima koji će dati sve od sebe da nam vrate za sve te poraze koje smo im nanijeli. Po meni, ovo je najbolja Poljska u posljednjih nekoliko godina. Opet, u sportu se ne treba razmišljati o prošlosti nego samo o utakmici koja slijedi. Znam da će biti neizvjesna utakmica i sumnjam da će netko pobijediti s većom razlikom", rekao je Štrlek.

Hrvatski navijači se moraju pripremiti za kidanje živaca.

"Ljudi su već navikli", kaže uz smijeh Štrlek.

"S nama je uvijek tako borba i nervoza do zadnje sekunde. Bitno je samo da smo mi smireni i da znamo završiti utakmicu".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.