Što ste gledali ove godine: Od suza Remyja Bonjaskog do ustanka na Rivi

Foto: Fotomontaža/Index

Video: Sanja Padjen, Dea Redžić, Dario Dalmacija

TAMO gdje se nitko ne usudi, Index kroči kamerom. Od početka godine pratili smo brojna događanja na sportskim terenima. Dokumentirali smo oproštaje, ustanke, revolucije i slavlja. Od prvog treninga "atomskog" Dinama, koji je kasnije preimenovan u "najbolji Dinamo u posljednjih 10 godina" pa sve do trenutačno jedinog Dinama koji slavi trofeje s navijačima. No, riječima Ilka Ćimića, krenimo redom.

Index je zabilježio prve dane revolucije Velike četvorke...

...a pratili smo i predsjedničke izbore u HNS-u na kojima je Zdravko Mamić ukrao show Davoru Šukeru.


U tim trenucima kada hodate s kamerom na terenu, vaša osjetila rade sto na sat. Fokusirani ste na posao, očekujete najgore, a nadate se najboljem. Prateći navijače doživjeli smo svašta, od pohvala pa do pljuvanja u kameru.

Kad smo kod pljuvanja, održavanje Gloryja u Zagrebu moglo je završiti spektakularno da je razmažena zagrebačka publika imala mrvicu pristojnosti prema legendarnom Remyju Bonjaskyjem koji je u svom oproštajnom meču pobijedio Mirka Filipovića Cro Copa.

Remy nije mogao vjerovati što se događa, a emocije su ga ubrzo slomile.


Izdvojili smo i video u kojem jedan od najvećih hrvatskih trenera svih vremena Ante Kostelić podsjeća na olimpijski moto. "Brže, više, jače - i ne treba ići ispod toga!", rekao nam je Gips po povratku iz Sočija.


U ovoj 2014. nasmijavao nas je i Milan Bandić kojeg nije uspio spasiti ni Marin Čilić. "Nishikori, Nishikori" šaptao je pobjednik US Opena zagrebačkom gradonačelniku: "Niši, Niši...onaj Japanac!", rekao je Bandić.

Ako ste kojim slučajem propustili, pogledajte kako smo se proveli na kišnom 64. Hanžeku.

Cibonino osvajanje ABA lige spada među najveća iznenađenja u 2014. godini, a mi smo nove regionalne prvake dočekali na glavnom zagrebačkom Trgu. (Ps.Jerel Blassingame sjajno je otplesao na "Košulju plavu").

Iako su Vukovi ove godine financijski gledano na koljenima, Dario Šarić vodio ih je u nove pobjede. Zabilježili smo kako je srušio Partizan u Draženovom domu...

ali i kako su mu navijači skandirali.


Svjetsko prvenstvo u Brazilu najveći je sportski događaj u 2014., a Index je zajedno s Osječanima otpratio Kovača i društvo na svjetsku smotru.

Ovu godinu dugo će pamtiti i Andrej Kramarić. Zabilježili smo što je hrvatski reprezentativac rekao nakon što je postigao prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju.

Indexova kamera popratila je i povijesni ustanak na splitskoj Rivi...

...ali i kako je sve uopće počelo - Torcidinim bojkotom pod jugom Maksimira.

Kraj godine pripao je prekrasnoj sportskoj priči - Futsal Dinamu. Igrači Dinama osvojili su svoj prvi trofej u povijesti, a taj su uspjeh podijelili s navijačima. Index je jedini bio s njima na tribini.

Ovo je Dinamo U 2015. godini, sigurni smo, očekuju nas brojni izazovi. Krećemo prvo od Snježne kraljice, a zatim selimo u toplije krajeve - Katar!

Sve kritike, pohvale i ideje primamo na dario.dalmacija@index.hr

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.