Stigli Šveđani i Zlatan: Očekujemo da Hrvatska vodi glavnu riječ!

Šveđani lagano pristižu u Zagreb još od nedjelje. Uoči utakmice na Maksimiru (srijeda, 20:30) pred novinare je izašao švedski izbornik Erik Hamren.

> Šveđani su nam stare mušterije: Srna ih redovito buši, zabio im je čak i Boris Živković

> Srna prvi stup obrane: Nismo bahati, zaslužili smo guštati nakon Turske

> Bilićevi manekeni u novom dresu: Nosimo M da se bolje vide mišići

> Dudu još ne vjeruje da ide na veliko natjecanje: Nije čudo da sam oprezan!

> Bilić: Protiv Švedske očekujem nastavak Istanbula

"Je li stigao Zlatan Ibrahimović?", bilo je jedno od prvih pitanja domaćih novinara. "Stigao je", odgovorio je Hamren koji je ipak više riječi morao trošiti na novu zvijezdu Švedske Johna Alberta Guidettija.

Tako uzbudljivog debitanta nije bilo još od Zlatana, primjećuju Šveđani, a i sam izbornik priznaje: "Na posljednjoj pressici prvi put me nitko nije pitao za Ibrahimovića (smijeh)".

Guidetti će protiv Bilićeve ekipe upisati prvi nastup za seniorsku nacionalnu vrstu, a među zvijezde ga je lansirao čak  18 golova u 17 nastupa za Feyenoord ove sezone, gdje igra na posudbi iz Manchester Cityja.

Što Hamren očekuje od utakmice s Hrvatskom?

"Opasno je kladiti se na prijateljske utakmice, nikada ne znate kako može završiti. Htjeli smo jakoga protivnika kako bismo se što bolje pripremili za Europsko prvenstvo i sretan sam što smo dobili priliku igrati s Hrvatskom", rekao je Hamren.


"Hrvatska je jako dobra momčad s puno kvalitetnih pojedinaca, a reprezentacija vam visoko kotira na Fifinoj ljestvici. Gledao sam kako ste igrali protiv Turske i mislim da imate jaku ekipu. Hrvatska nam je dobar test za Euro gdje igramo protiv Engleske, Francuske i Ukrajine", poručio je izbornik Švedske.

"Napadači su nam u dobroj formi. Golovi su najvažniji za svaku momčad i lijepo je vidjeti da imamo tu prednost. Ako zabiju Hrvatskoj, bit će im dobro za samopouzdanje. Očekujem da Hrvati na svom terenu vode glavnu riječ, a mi ćemo morati biti dobri u obrani kako bismo ih zaustavili. Ključna figura je Modrić koji drži sredinu, ali i u napadu Hrvatska ima 3-4 opasna igrača koji mogu zabiti", dodao je, a na pitanje kako vidi rad izbornika Bilića, Hamren je odgovorio:

"Mislim da radi dobar posao, po onome što vidim na utakmicama. Ali, ne znam kako radi ostatak vremena".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.