Split dočekao Luciju i Anu Zaninović: "Medalja je potvrda da se težak rad isplati"

HRVATSKE olimpijke Ana i Lucija Zaninović i trener Toni Tomas toplo su dočekani u Splitu od strane tajnika Taekwondo saveza Sandra Deaka, zamjenika splitskog gradonačelnika Jure Šundova, savjetnika za sport Grada Splita Ivana Veštića i predstavnika Županije Splitsko-dalmatinske Zdravka Omrčena.

Tema je, dakako, bila veliki uspjeh Lucije Zaninović na Olimpijskim igrama u Londonu gdje je osvojila broncu.

"Nastup u Londonu je za mene bio jedan od najintenzivnijih i drago mi je da su se naši napori i ostvarili i da smo se u Split vratili ovjenčani medaljom. Osvajanje je ipak potvrda da se težak rad, napori i odricanja isplate", rekla je Lucija Zaninović.

Ana Zaninović, pak, nije osvojila medalju na Igrama, no to može ispraviti za četiri godine u Riju.

"Iako sam razočarana što se vraćam bez medalje i dalje sam iznimno ponosna na predan rad cijelog tima koji je i meni i Luciji pomogao da budemo u vrhunskoj formi te da i pobjede i poraze sportski prihvatimo. Hvala svima koji su nas bodrili i koji su bili uz nas cijelo ovo vrijeme", poručila je Ana.

Tomas: Presretan sam zbog bronce

Trener Toni Tomas bio je ponosan jer je Split dobio prvu olimpijsku medalju u borilačkim sportovima.

"Cure su stvarno bile dugo izolirane od svijeta. Mi smo možda očekivali i više, ali ja sam na kraju presretan zbog bronce", rekao je Tomas.

Luciji bogata nagrada za broncu

Djevojkama će se trud i financijski isplatiti.

"Lucija će dobiti 40 tisuća kuna za broncu. Sad je red na Gradu", rekao je Omrčen, kojem je izaslanik Željka Keruma odmah odgovorio:

"Lucija će biti nagrađena s 52 tisuće kuna, a treneru Tomasu će pripasti 26 tisuća kuna", poručio je Šundov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.