Slovenac rastura u NHL-u: Kopitar kandidat za MVP-a

NAKON što su hokejaši u NHL ligi apsolvirali četvrtinu osnovnog dijela sezone, analitičari su počeli izdvajati kandidate za ovosezonsku nagradu "Hart Trophy", koja pripada najkorisnijem igraču sezone.

U krugu nominiranih po mnogima je i prvi slovenski hokejaš u NHL-ligi, sjajni 24-godišnji centar Los Angeles Kingsa Anže Kopitar.
 

Napadač koji igra svoju šestu NHL sezonu u redovima Kingsa trenutačno je sedmi najučinkovitiji napadač lige s 24 poena (10 golova, 14 asistencija). Kao legitimnog kandidata za Hart Trophy naznačio ga je Dan Rosen, eminentni NHL analitičar.
 
Uz Slovenca, dva Rosenova najveća kandidata za najvredniju individualnu hokejašku nagradu jesu Phil Kessel i Claude Giroux. Kessel iz Toronto Maple Leafsa trenutačno je najefikasniji napadač lige s 30 poena (16 golova, 14 asistencije), dok je Philadelphijin Giroux drugi s 11 golova i 16 asistencija.
 
Kopitar već godinama u NHL ligi ima status bogomdanog talenta koji igra poseban hokej, te je dva puta (2008. i 2011. godine) nastupao na All-Star utakmicama. Izgledno je da mu ta čast neće pobjeći niti ove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.