Slatke muke Tate Martina: Protiv Hrvatske testira Messija i Teveza

Foto: Getty Images/Guliver Image

OTKAKO je objavio popis igrača za utakmicu s Hrvatskom, izbornik Argentine Gerardo "Tata" Martino suočio se s pitanjem kako će uskladiti Lionela Messija i Carlosa Teveza, koji se u reprezentaciju vratio nakon tri godine. Mediji su nagađali i kako Tevez nije u izabranoj vrsti zbog loših odnosa s Messijem, no Martino i oba igrača to su opovrgnuli.

Tatu Martina više zanima kako će obojicu iskoristiti u narednim utakmicama, a prvi izazov je Kovačeva šarolika momčad sastavljena od povremenih reprezentativaca i igrača HNL klubova. Argentinci očekuju laku pobjedu.

"Messi se odlično slaže s Higuainom i Aguerom na terenu, to već znam, ali moram vidjeti koliko se dobro razumije s Tevezom", rekao je Martino.

"Nisam još razgovarao s Tevezom. Ne konzultiram se ni sa kime, u Londonu ćemo se prvi put vidjeti. Potpuno novi početak", rekao je Martino i osvrnuo se na ostatak momčadi.

"Puno je utakmica pred nama. Igrači se moraju pokazati, biti dobri na terenu i izvan njega, a u ekipi davati sve od sebe. Tražim najbolje mjesto za Messija i Di Mariju kako bih izbalansirao momčad. Messi je koncentriran na to da uvijek pruži svoju najbolju igru, i u Argentini i u Barceloni. Ako će mu trebati odmor, odlučit ćemo na licu mjesta. Ja želim igrača koji ima rješenja sa ili bez lopte", rekao je Martino i prokomentirao česte kritike na Messijev račun.

"U deset godina karijere u reprezentaciji je doživio isto što i u Barceloni. Uspoređuju se njegove igre sada i onda kada je dvije-tri godine igrao na vrhuncu. Teško je to usporediti, kao da pokušavate oživjeti Guardiolinu Barcelonu", kazao je argentinski izbornik. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.