Sjajni Žorić pobijedio Panathinaikos!

Foto: AFP

LUKA ŽORIĆ bio je igrač utakmice u pobjedi njegove Unicaje nad Panathinaikosom 66:60 u 10. kolu E skupine Lige prvaka.

Sa 14 koševa, 9 skokova, te po jednom asistencijom i blokadom, Žorić je ostvario valorizacijski indeks 24, najbolji na utakmici. Osim odličnog šuta za dva poena (7/10), imao je niz važnih skokova u napadu.

Krunoslav Simon, drugi hrvatski košarkaš Unicaje, postigao je 9 koševa, a dodao je tri skoka i dvije asistencije.

Kod gostiju prvi strijelac je bio Jonas Maciulis sa 15 koševa, a odmah do njega naš Roko Leni Ukić sa 14 koševa, 5 skokova, dvije asistencije.

Unicaja je na pet pobjeda u Top 16 fazi i još uvijek je u konkurenciji za play-off, ali Panathinaikos ima pobjedu više (6-4 u Top 16). Unicaja je pobjedom od šest razlike nadmašila PAO-vu pobjedu iz prvog međusobnog susreta u Ateni od 5 koševa razlike, što na kraju može biti presudno.

Caja Laboral, koju vodi Žan Tabak, pobijedila je kod Bešiktaša 83:73 u skupini F, što joj je peti trijumf, dok je Turcima to deseti uzastopni poraz u Top-u 16.

Damir Markota za Bešiktaš postigao je 13 koševa, uz dva skoka i dvije asistencije. Goste je predvodio Andres Nocioni s 22 koša.

Tabakova momčad drugi krug započela je s četiri pobjede, nakon čega je doživjela pet uzastopnih poraza. Ovom pobjedom prekinula je crnu seriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.