Sergije Krešić vratio se u Hajduk! "Moramo biti kao Athletic Bilbao"


 

DANAS je na Poljudu predstavljen novi sportski direktor Hajduka Sergije Krešić. Predsjednik Bijelih s zadovoljstvom je predstavio veliko pojačanje u stručnom stožeru, dodavši kako se ovaj potpuno prilagodio recesijskim uvjetima.

"Bit ću tu dok me Hajduk bude trebao i dok vidim da mu mogu pomoći, sretan samo što sam tu i što se vidim u planovima novog boljeg Hajduka", rekao je Krešić koji je kao trener vodio Hajduk 2007. godine. "Samo budala obećava rezultate preko noći, mogu vam obećati puno rada, kako oko prve momčadi tako i u omladinskom pogonu. Moramo funkcionirati kao Athletic Bilbao", dodao je.

"Prioritet mi je prva momčad, međutim moramo živjeti od omladinskog pogona"

Objasnio je razloge svog dolaska...

"Razlog mog dolaska su dvije stvar. To je profesionalni i emotivni odnos prema klubu. Hajduk mi je ponudio posao koji najviše volim - rad s mladima. Prioritet je prva momčad i moram staviti sve svoje sposobnosti u službu Miše Krstičevića, ali jako nam je važan i omladinski pogon", rekao je Krešić.

"Ovom klubu nije dovoljno samo stvarati mlade igrače samo za Hajduk, već moramo stvarati igrače za Europu i igrače od kojih ćemo živjeti. To je jedan ogroman napor za koji je potrebno veliko znanje", istaknuo je.


"Dvadeset pet godina sam u Španjolskoj. Nadam se da ću svojim znanjem i iskustvom pomoći klubu. Neophodno je da dobijemo jedan organizirani klub koji zna što hoće i kako hoće. Gospođa Ramljak i predsjednik Brbić uvjerili su me svojim žarom i optimizmom da je Hajduk na pravom putu izlječenja", spremno će.

"Proučavao sam Boca Juniors i Athletic Bilbao, to je naš put"

Iako već u poznim godinama, posljednje dvije godine putovao je svijetom i obrazovao se...

"Posljednje dvije godine nisam bio trener pa sam si priuštio putovanja po svijetu. Bio sam u Južnoj Americi, najviše u Argentini, u Boci Juniors. Posebno me interesirao i rad Athletic Bilbaa, svi govore o Barceloni i Realu, ali nama je Bilbao posebno zanimljiv. To je klub koji iz svog bazena stvara vrhunske igrače, pretvara ih u prvotimce i već sto godina se natječe u prvoj španjolskoj ligi. Od tih klubova možemo mnogo naučiti i primijeniti neke njihove ideje", objasnio je.

"Imamo mladiće koji puno obećavaju"

Decidirano o planovima i prvim zahvatima nije želio govoriti...

"Dosta stvari sam već stavio na papir, ali dok sam svojim očima ne vidim ne mogu ništa definirati. Prvo moram razgovarati s ljudima, ne mogu ući kao slon u staklariju. Naši koraci moraju biti maleni, ali mora ih biti puno", rekao je.

"Imamo jednu grupu dječaka koja obećava, ali treba mnogo rada da dođu do europske razine. Hajduk je prisiljen da dovodi igrače, limitiran je ekonomskim mogućnostima, a igrača jedino možemo dovesti velikom kreativnošću", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.