Senzacija! Bivši vratar BiH odveo Katar u finale Svjetskog prvenstva

Foto: Guliver Image/Getty Images

RUKOMETNA reprezentacija Katara, domaćin Svjetskog prvenstva, senzacionalno je izborila finale pobjedom protiv Poljske s 31:29.
 
 
 
Danijel Šarić, bivši vratar reprezentacije BiH, odveo je Katar, pravu "legiju stranaca" u finale spektakularnim obranama, te je proglašen i najboljim igračem prvog polufinala. 
 
Šarić zaustavio Poljake, Szmal nemoćan protiv Capote i Markovića
 
Poljaci, koji su u četvrtfinalu u drami izbacili Hrvatsku, imali su prednost u prvih 15 minuta, ali kada je na gol stao Šarić, Katar je preokrenuo.
 
Pored Šarića, Katar je u prvom poluvremenu predvodio Kubanac Rafael Capote, a u drugom Crnogorac Žarko Marković. Capote je utakmicu završio sa šest pogodaka, a Marković s jednim manje. Poljski vratar Slawomir Szmal utakmicu je završio sa samo šest obrana.
 
Najbolji u poraženoj momčadi, koja je u posljednjih deset minuta lovila dva gola zaostatka, bio je Jurecki s osam golova.
 
Poljaci ironično zapljeskali srpskim sucima
 
Katar je, očekivano, kao i u svakom dosadašnjem susretu imao malu sudačku pomoć. Poljaci, koji su imali tri isključenja više od domaćina, na kraju susreta su ironično zapljeskali srpskim sucima. 
 
U finalu u nedjelju Katar će igrati protiv Francuske koja je u drugom poluvremenu pobijedila Španjolsku.
 
Katar je prva azijska reprezentacija u finalu Svjetskog prvenstva, a u dosadašnja 23. izdanja natjecanja osvajači su uvijek dolazili iz Europe.
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.