Sabella: Igramo protiv momčadi najviše klase, treba nam savršena utakmica

Foto: Hina

ALEJANDRO SABELLA povest će kao izbornik večer od 21 sat na Maracani reprezentaciju Argentinu u borbu za svjetski tron, s igračima će pokušati desecima tisuća Argentinaca koji su doputovali u Rio de Janeiru te ostalima diljem domovine pružiti večer za pamćenje.

"Raspoloženje je pozitivno i igrači pucaju od samopouzdanja. Imaju pobjednički mentalitet, ali znaju da igraju protiv protivnika najviše klase. Moramo pružiti savršenu predstavu želimo li ih pobijediti", rekao je o stanju momčadi argentinski izbornik u intervjuu za fifa.com.
 
Nijemci kao strašan protivnik
 
"Oni su sjajna momčad. Osim čvrstoće i timskog duha koji su uvijek krasili njemački nogomet, imaju neke igrače s južnoameričkim štihom", njegovo je mišljenje o Elfu, uz dodatak: "Usvojili su stil igre koji je bio na snazi dugi niz godina i stalno ga poboljšavaju. Mogli biste reći da su strašni protivnici."
 
Svi čekaju da Messi napravi završni korak i konačno utiša kritičare koji mu spočitavaju da nije ništa veliko napravio s reprezentacijom, no Sabella to vidi ovako: "On je već u povijesnim knjigama, sve drugo samo će mu biti plus. Već se nalazi među velikima."
 
"Nema razlike u kvaliteti Brazila i Njemačke, bio je to čudan rezultat"
 
Ne misli da momčad ovisi samo o Messiju, a nije se prepao niti izvedbe Nijemaca u polufinalu, u kojem su Brazilce svladali s čak 7:1: "To je bio tip utakmice koja se događa jako rijetko. Zapravo i nema toliko razlike u kvaliteti između Brazila i Njemačke, to su dvije velesile: bio je to čudan rezultat."
 
"Nakon što su već psihološki bili pogođeni Neymarovom ozljedom, primivši rani gol Brazilci su dodatno pali, a Njemačka je to kapitalizirala", nastavio je.
 
Za kraj, otkrio je što bi mu značio naslov svjetskog prvaka. "Profesionalno govoreći, bilo bi to ogromno zadovoljstvo. Djelomično zato što bi donijelo mnogo veselja narodu kući nakon tako dugog čekanja. Sportskim rječnikom, bila bi to krajnja slava", zaključio je Sabella.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.