Ronaldo i Messi u borbi za božanstvo: Tko će postati najbolji strijelac Primere?

AKO vam postavimo pitanje koja momčad je bolja Real Madrid ili Barcelona - teško da ćete dati točan odgovor, s kojim će se svi obožavatelji nogometa složiti. Isto vrijedi u slučaju da je pitanje tko je bolji igrač, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo.

Obojica su zabila 41 gol ove sezone i nositelji su igre svojih momčadi. Real Madrid je prvi u Primeri s 85 osvojenih bodova, a odmah iza leđa im je Barca s četiri boda zaostatka. Obje momčadi igraju polufinale Lige prvaka i postoji velika mogućnost da će na neutralnom terenu, onaj u Munchenu, još jednom odigrati classico.

Gudjohnsen proanalizirao za BBC tko je bolji: Ronaldo ili Messi?

Bivši napadač Chelseaja i Barcelone, a sadašnji grčkog AEK-a Eidur Gudjohnsen smatra kako us obje momčadi podjednako jake i da je teško ocijeniti tko će izaći iz večerašnjeg susreta kao pobjednik. Međutim, Islanđanin je proanalizirao za BBC trenutnu formu i igračke mogućnosti Messija i Ronalda.

"Obojica su odlični igrači i teško ih je usporediti", rekao je Gudjohnsen, a zatim ponudio svoju detaljnu analizu u četiri segmenta.

U prvom segmentu Gudjohnsen je analizirati igrače prema tehnici, kontroli lopte i driblingu.

"Za Messija se lopta doslovno zalijepi. Sitan je i odlično kontrolira loptom. Ima jako puno snage i može neku radnju ponoviti bezbroj puta, pa tak vidimo da braniči često nemaju odgovor na brzog Argentinca. Njegova kontrola lopte je nevjerojatna. Ocjena 10 od 10", smatra Gudjohnsen, dok za Ronalda tvrdi:


"Njegova brzina je najjače oružje. To je ono što ga izdvaja od ostalih, što on može jako brzo trčati i u isto vrijeme kontrolirati loptu, tako da mu protivnički braniči ništa ne mogu. Ocjena 8 od 10."

Igra glavom

"Iako je Messi rastom nizak igrač njemu to nije nikakav problem. Ne smijete ga ni u tom segmentu igre podcijeniti jer će vas iznenaditi. Sjetite se kako je Manchester prošao u finalu Lige prvaka 2009. Ocjena 6 od 10", govori Gudjohnsen.

"Portugalac, s druge strane, ima se karakteristike koje krase modernog sportaša. Ne zabija previše glavom jer najčešće izvodi slobodne udarce, a svi znamo kako to izgleda. Ocjena 8 od 10."

Slobodni udarci

Messi je neuhvatljiv kada je dribling u pitanju, međutim slobodni udarci su područje Cristiana Ronalda:

"Messi odlično proigrava i nema što ne može napraviti s loptom, ali slobodni udarci mu nemaju onaj element koji ima Ronaldo. Ocjena 7 od 10."

"Ronaldo je doktorirao slobodne udarce i upravo iz njih zabio je neke od svojih najboljih golova u karijeri. Nezaustavljiv je u tom pogledu. Ocjena 10 od 10", mišljenja je Gudjohnsen.

Timski igrači

Mnogi će reći da je ključna razlika između Reala i Barcelone ta što Realovci igraju pojedinačno za sebe, dok Barca igra kao kolektiv.

"Messi je apsolutno pravi timski igrač. Odlično igra zajedno s Andresom Iniestom i Xavijem, te se svi međusobno hrane loptama. Nikada se ne svađa s suigračima, pošten je prema svima i fantastično je igrati s njima. Ocjena 9 od 10."

"Portugalac se tijekom sezone nije iskazao kao pravi timski igrač. Valjda je to zbog njegovog talenta, pa je umislio da apsolutno sve može i zna. Ocjena 6 od 10."

Golovi

U ovoj sezoni u Primeri svaki je zabio po 41 gol. Ronaldo je od 2009 godine zabio za Real 138 golova u 136 odigranih susreta , dok je Messi u tom periodu postigao 161 gol u 159 odigranih utakmica.

"Reći da je jedan bolji strijelac od drugoga ne bi bilo pravedno. Obojici ocjena 10."

U konačnici Gudjohnsen je otkrio za kojeg igrača smatra da je bolji.

"Uspoređujući ove dvije veličine smatram kako je Messi malo u prednosti nad Ronaldom, kojem mogu na dušu staviti kritike da ga u ključnim utakmicama nikada "nije bilo" na terenu. Postoji nešto što Messija izdvaja kao najboljeg igrača na svijetu. Nikada nisam vidio igrača kao što je on", zaključuje Gudjohnsen.

Inače, u kratkoj analizi BBC-a, uz stručan komentar Gudjohnsena, Messi je skupio 42 boda, dok je Ronaldo prikupio 41 bod od 50 mogućih. Hoće li Messi doista zasjeniti Ronalda i preuzeti vodstvo u borbi za titulu najboljeg strijelca Primere pratite danas od 20 sati na Indexu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.