Prvi čovjek FARE-a stao na stranu Cityja i zaprijetio: Obavijestit ćemo FIFA-u!

Foto: Screenshot;  NK Rijeka

NAVODNO rasističko vrijeđanje igrača Cityja od strane mladog nogometaša Rijeke došlo je u fokus brojnih uglednih engleskih medija. Iako Rijeka tvrdi da nikakvog rasističkog vrijeđanja nije bilo, te bez obzira što se priča i dalje temelji na "navodnom događaju", prvi čovjek FARE-a, Piara Powar, stao je na stranu legendarnog Patricka Viere, trenera juniora Cityja.

> Rijeka odgovorila Manchester Cityju: Protivimo se rasizmu! Zašto nas optužujete bez dokaza?

> Manchester City optužio Riječane za rasizam i povukao momčad s terena

> Rijeka ne zna ništa o rasizmu, Pellegrini podržao Vieiru: "Postupio je ispravno, nemoguće je tako igrati"


"Rijeka je možda zbunjena njegovim potezom, ali mislim da Patrick ne bi povukao momčad, a da nema za to dobar razloga", rekao je Powar.

"Nadam se da će ovaj slučaj biti škola za mlade Hrvate"

"Njegov potez šalje snažnu poruku. Nadam se da će ovo biti dobra škola za mlade hrvatske nogometaše, koji će u budućnosti igrati s raznovrsnim ekipama. Međutim, žao mi je što to moram reći, ali nešto mi govori da ćemo i dalje svjedočiti sličnim scenama", poručio je Powar, koji je otkrio da će FARE tražiti od FIFA-e da kazni Rijeku.

"Obavijestit ćemo FIFA-u o ovome. FIFA je, doduše, zažmirila na brojne incidente koji su se dogodili tijekom SP-a u Brazilu, ali nadam se da će City ustrajati i da će istjerati pravdu na vidjelo", rekao je Powar za Press Association Sport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.