Preminuo bivši hrvatski reprezentativac i svjetski prvak iz Čilea Dubravko Pavličić!

DUBRAVKO PAVLIČIĆ, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, preminuo je u 45. godini nakon duge i teške bolesti. Pogreb je u petak u 12:30 u Salamanci.

Nakon što se u Dinamu nije uspio izboriti za veću minutažu, 1990. prešao je u Rijeku za koju je odigrao više od 100 utakmica te zabio dva gola, od kojih je jedan bio Dinamu u derbiju na Kantridi u posljednjoj sezoni u HNL-u.

Rođen je u Zagrebu 28. studenog 1967. godine. Igrao je na poziciji centralnog braniča, u zraku je dominirao sa svojih 185 cm visine, a često je pomagao u veznom redu i obrani. Kao branič, sezone je često završavao s previše opomena i isključenja, pišu o Pavličiću Španjolci koji su uživali u najboljim danima njegove karijere.

"Dubbo", kako su ga zvali suigrači, nastupio je na Euru 1996., a nakon toga debitirao je i u Primeri, 1. rujna 1996.

Stotinjak utakmica odigrao je i za španjolski Hercules u tri sezone zabivši osam golova. S tom je momčadi izborio ulazak u prvu španjolsku ligu u kojoj je postogao šest golova, ali već sljedeće sezone ispali su iz lige. Tada je prešao u, još uvijek prvoligaša, Salamancu gdje se zadržao do njihovog ispadanja iz prvoligaškog društva, a 2000. je potpisao za Racing Ferrol gdje je zaključio karijeru.

Povukao se s 33 godine nakon što je pokušao nastupati u niželigaškoj konkurenciji, ali lom tibije i fibule u prometnoj nesreći onemogućili su ga na nastavi igrati nogomet.

Bio je član slavne generacije Jugoslavije koja je 1987. osvojila Svjetsko prvenstvo u Čileu. Na tom je turniru nastupio u svim utakmicama.

Za Hrvatsku je odigrao 22 utakmice između 1992. i 1997. godine, a nastupio je i na Euru u Engleskoj 1996. odigravši samo jednu cijelu utakmicu protiv Portugala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.