Ponovo debakl! Dinamo u deset minuta od pobjede do nokauta

Foto: Index, screenshot 

JOŠ JEDNA nevjerojatna priča u režiji Dinama u Europi. Deset minuta do kraja susreta s Čornomorecom modri su u rukama držali pobjedu, prvu europsku na gostovanjima nakon tri godine (Club Brugge, 2010. !), i onda je jednostavno prosuli. Ukrajinci su slavili 2:1 i ostali u igri za prolazak skupine, od čega se Dinamo davno oprostio. 

>>> Rijeka se sa stilom oprašta od Europe 

>>> Boysi u Ukrajini pokazali zabranjeni transparent! 

Večer je pokazala kako jedna "rezultatski nebitna utakmica"; kako se to već kod nas govori, može postati itekako bitna. Dinamov "nepotrebni i umarajući" put na Crno more mogao se pretvoriti u najjači kohezivni faktor Mamićevog kluba uoči derbija s Hajdukom. No, Modri se opet vraćaju u teškoj depresiji. 

Nastavlja se niz neobjašnjivih poraza 

Sasvim je nebitno što je Zoran Mamić na teren poslao "rezerve", jer ti igrači odigrali su poluvrijeme bolje od prvotimaca. Dinamo je stvarno izgledao opasno, a Fatos Beqiraj nakon više od dvije godine donio je klubu gostujući pogodak u skupini europskih kupova. Posljednji put Dinamo je zabio na Santiago Bernabeuu!

Jasno je, stoga, da je ova pobjeda mogla biti okidač za bolju atmosferu oko kluba, no u drugom dijelu susreta Mamićevi igrači nisu iskoristili tu veliku šansu.

Dinamo do večeras nije zabio na gostovanju u skupini europskih kupova još od od sezone 2009./2010, kada su s 2:0 pobijedili Club Brugge, Dinamo je ostvario skor od čak deset uzastopnih poraza na strani i dodao jš jedan. Pritom je postigao četiri gola, a primio čak 32, što je porazan skor. 

Nastavio se niz vrlo čudnih poraza Dinama. I prvi susret s Černomorecom izgubili su s 2:1 nakon vodstva 1:0. 

Zoran Mamić bio je maltene oduševljen s onim što je vidio od svoje ekipe u prvom dijelu. Izgledao je uvjerljivo, kao i njegova momčad.

U napadu Rukvina i Beqiraj, iza njih Halilović, koji je pružio nekoliko odličnih driblinga i prodora u sredinu, iznudio je i slobodnjak u opasnoj zoni i uostalom, prvi krenuo u napad pokušajem s 20 metara u šestoj minuti. No, sve se ipak vrtjelo oko Beqiraja koji je zabio jedan, a mogao je tri. Asistirao mu je s desnog boka nakon dobrog prodora Ivo Pinto. I Portugalac je dobro odradio prvo poluvrijeme koje je ponudilo dosta optimizma. 

Tužan niz se ipak nastavio. U 59. minuti Beqiraj propušta zapečatiti pobjedu, nakon sjajne dubinske lopte Antolića, nije uspio prebaciti golmana. Čornomorec se nije predao, bilo je pred Zelenikom nekoliko opasnih pokušaja, no svejedno je Mamić 12 mintua do kraja držao tri boda u ruci.

Ludogorec pobijedio PSV, s 13 bodova na vrhu su skupine 

Ukrajinci su minutu prije pogotka propustili šansu utakmice, a onda stvari popravili, nakon kornera. Antonova nitko nije pazio i Čornomorec je izjednačio. Već i to je bila šteta, jer Dinamo je kontrolirao utakmicu, da bi se stvari potpuno okrenule. Udarac iz kuta u 90. minuti, Zelenika odbija loptu u gužvi, ali onda se odbija Didenku od prsiju, praktički s gol-linije. u mrežu. Imali su Ukrajinci sreće, ali su je isprovocirali. 

Dinamo je pogoršao učinak u skupini, ostao je na jednom bodu iz pet utakmica, čvrsto na dnu. Mali Ludogorec pomeo je skupinu, uzeo je večeras skalp i PSV-u koji se s Čornomorecom bori za proljeće u Europi. 

REZULTATI:

Čornomorec Odesa - Dinamo Zagreb 2-1 (Antonov 78, Didenko 90/Beqiraj 20)

Ludogorec - PSV Eindhoven 2-0 (Bezjak 38, 79)

LJESTVICA: 1. LUDOGOREC 13 bodova 2. ČORNOMOREC 7 3. PSV 7 4. DINAMO 1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.