Polufinale nakon 16 godina! Barakude: Bilo je bez greške, ali može to i bolje!

HRVATSKI vaterpolisti su u polufinalu Olimpijskih igara! Rudićevi izabranici torpedirali su SAD u četvrtfinalu rezultatom 8:2. Koliko je Hrvatska bila bolji protivnik potvrđuje podatak kako su Amerikanci zabili prvi gol tek u 18. minuti utakmice.

Hrvatski vaterpolisti impresivno su odradili četvrtfinale protiv SAD-a. U prve dvije četvrtine "barakude" su jednostavno dominirale te su odličnom igrom najavile borbu za najsjajniju medalju na turniru. Hrvatska obrana je funkcionirala savršeno, a i u napadu je naša vrsta imala odlična rješenja. Damir Burić i Samir Barać su pogocima zatvorili prvu četvrtinu, a u drugoj su mrežu Amerikanaca, srebrnih iz Pekinga, napunili Miho Bošković, odnosno Paulo Obradović s dva gola.

Malo je opuštanje uslijedilo na početku treće dionice. Amerikanci su smanjili pogocima Ryana Baileyja i Petera Varellasa i nakratko vratili nadu, ali Miho Bošković i Sandro Sukno su do kraja tog dijela igre ponovno Hrvatskoj donijeli plus pet (7:2).

U posljednjoj četvrtini priču je zaključio Burić koji je zabio svoj drugi gol na utakmici.

Naša je izabrana vrsta primila samo jedan gol u osam situacija s igračem manje, a svakako treba istaknuti i ponovno sjajnog Josipa Pavića koji je obranio deset udaraca.

Hrvatska će za ulazak u finale u petak igrati protiv Crne Gore koja je ranije svladala Španjolsku s 11:9. Upravo su Crnogorci stali na put Rudićevim izabranicima u Pekingu prije četiri godine kada su bili bolji u četvrtfinalu sa 7:6.

Imamo recept za Crnu Goru!

"Možemo još bolje! Iako, igrali smo bez greške. Ovo nam je bila prva važna utakmica u Londonu, a sada slijede one dvije najvažnije. Idemo do kraja, imamo recept za crnu Goru", rekao je Bušlje nakon susreta, a vratar Pavić dodao:

"U bazenu smo ostavili srce, primili smo samo jedan gol s igračem manje, a imali smo ga valjda u 15 navrata. Dečki su igrali sjajnu obranu, pa udarci koji su došli do mene nisu bili teški. Nećemo stati na ovome, imamo ogromno samopouzdanje. Pa nismo primili pogodak duže od cijelog poluvremena"

Posljednji put Hrvatska je među četiri najbolje ekipe bila na Igrama u Atlanti, prije dugih 16 godina!

OI, vaterpolo (muški), četvrtfinale:

Crna Gora – Španjolska 11:9

Srbija – Australija 11:8

Italija – Mađarska 11:9

Hrvatska – SAD 8:2

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.