Petrović je već ljetos znao da se vraća

KADA smo s nekadašnjim prvakom Europe, danas uspješnim menadžerom Ivom Nakićem razgovarali o odlasku njegovog štićenika Bože Maljkovića iz Cedevite, odmah je nestala i najmanja sumnja da se to dogodilo zbog "Čavoglava", prijetnji supruzi Gogi ili čudnos statusa kćeri Marine na dan oslobađanja generala.

"Da je riječ o nekom mlađem treneru, vjerojatno bih ga savjetovali, ispitivali... Božin odlazak bio je iznenadan, ali kada je riječ o čovjeku s toliko iskustva - ne pitaš. Ne osjećaš da je to uopće potrebno", priča nam Nakić, koji zna kako je doći kući, kada kao rođeni Primorac osvojiš s Partizanom naslov prvaka pa se vratiš u Cibonu 1992. godine.

"Samo ja znam što sam tada proživljavao. Ne u svlačionici, dečki su bili ok. Dok ne izađu iz svlačionice. Kao da sam imao kugu, nitko sa mnom nije htio ni sjediti"

Između priča o toj 1992., tržištu na kojem tvrdi Nakić, novca nikada nije ni bilo ("...i danas bi Rađa i Kukoč igrali za golf"), Nakić je o Maljkoviću rekao jednu znakovitu:

"Istina je da se žalio da Tedeschi s njim nije popio ni kavu. No, Emil jednostavno nije takav tip menadžera. On ne upada u svlačionicu i to nije nužno loše. Mislim da je Božo smatrao da ga Emil treba bolje zaštiti"

Aco se vratio kući

Nismo se odmah uhvatili za te riječi, tek poslije par dana,  kada je postao jasno kakav vjetar puše prema Cedeviti. Aco Petrović, vječni prijatelj kluba i pratitelj na svim bitnim gostovanjima, vraća se na Tedeschijevu plaću. Božo Maljković je "pokojni", i ne samo jer je očekivao da će u Hrvatskoj uživati puno veću slavu kao trostruki prvak  s Jugoplastikom. Zagreb ipak nije Split, niti su vremena ista. Krenula je priča da je iza svega stoji Mirko Novosel, neuništivi organizator košarkaških zbivanja koji je preko svog sina Krešimira, direktora Cedevite, navijao je za svog šefa na klupi BiH, Acu Petrovića. Nije tajna da su Novosel i Aco skupa krenuli u avanturu u Bosni i vrlo brzo dosegnuli status nedodirljivih. No, moguće da je tu priču u eter pustio baš Maljković, koji se još nije oglasio. Samo je otišao, poput uvrijeđene frajle. Možda zato jer je klub navijao za Acu Petrovića još od prošlog ljeta. Paradoksalno, Božu je doveo baš Tedeschi, čiji su suradnici na Acinoj liniji.

Petrović je napustio klupu Cedevite u lipnju 2011. godine, kada je igrao Final Four ULEB Eurokupa i proglašen najboljim trenerom natjecanja.

Godinu i pol dana kasnije Petrović je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, međutim nakon dogovora s čelnicima Saveza, njegov angažman u Cedeviti ne bi trebao stvarati probleme. Petrović se vratio kući, ili joj se barem maksimalno približio. Možda je tako najbolje u ovom trenutku. O momčadi zna sve, o klupskim strukturama još i više. I s njim će Tedeschi uvijek popiti barem Cedevitu, ako već ne kavu s nogu...

>>> CEDEVITA JE SINOĆ U BEOGRADU SUDJELOVALA U JEDNOJ OD NAJLOŠIJIH UTAKMICA - POGLEDAJTE KAKO SU SE EUROLIGAŠI SRAMOTILI

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.