Papa Franjo slavi: San Lorenzo prvak Južne Amerike prvi put u 106. godina kluba!

Foto: sanlorenzo.com.ar

SAN LORENZO DE ALMAGRO osvojio je Copu Libertadores pobjedom 1:0 nad paragvajskim Nacionalom u uzvratnoj utakmici finala u Buenos Airesu, nakon što je prvi meč u Asuncionu završio 1:1.

Legendarnom klubu iz Buenos Airesa (koji je trofej proslavio pred 45 tisuća navijača), čiji je veliki fan Papa Franjo, ovo je prva pobjeda u "Južnoameričkoj Ligi prvaka" u 106 godina klupske povijesti. 
 
Navijači su posebno oduševljeni trijumfom koji se čekao desetljećima, jer do njega je došlo nakon što je San Lorenzo dvije godine zaredom jedva osiguravao opstanak u argentinskoj ligi, nakon čega je došlo do čudesnog preobražaja, prvo nacionalnim, a onda kontinentalnim naslovom.
 
Golom Edgarda Bauze iz penala u 36. minuti, koji je izazvao delirij na stadionu Nuevo Gasometro, zapečačena je pobjeda posebno slatka Argentincima, jer tako se u njihovu zemlju vratio trofej prvaka Južne Amerike, koji je posljednje četiri godine proveo u mrskom Brazilu((Internacional, Santos, Corinthians, Atletico Mineiro). 
 
San Lorenzo sada čeka nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku, gdje će se za trofej boriti s Realom i ostalim kontinentalnim prvacima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.