Odlučujući dvoboj dvije od tri najveće južnoameričke desetke

Foto: Index

NEYMAR je sam, "svojenožno" dovukao neuvjerljivi Brazil do četvrtfinala, a James Rodriguez s pet golova, dvije asistencije i onim remek-djelom protiv Urugvaja, do sada je najbolji igrač mundijala. Njihov sutrašnji dvoboj u Fortalezi nastavak je Copa Americe na Svjetskom prvenstvu, jer Brazil je među osam došao nakon što je Neymar zabio odlučujući, peti penal u raspucavanju Čileu, a najbolji igrač prvenstva najljepši gol prvenstva zabio je za prolaz Kolumbije protiv Urugvaja.

Poput Neymara, Messi također vuče zabrinjavajuće neuvjerljivu Argentinu, ali nakon što u dvoboju brazilske i kolumbijske desetke jedna ispadne, argentinska je neće zamijeniti u još jednom južnoameričkom, polufinalnom dvoboju, jer sve je isprogramirano kako bi se Neymar i Messi sastali u finalu. Naravno, "nešto se tu pita i Rodrigueza", ali pitanje je gdje bi na ovom prvenstvu bio Brazil da se pitalo one koji okružuju Neymara, osim japanskog suca, koji mu je asistirao za jedan od dva gola protiv Hrvatske. Ali, nakon što su ga Ochoa i Marquez izludili na utakmici s Meksikom, vratio se s još dva gola protiv Kameruna, dok je dramu protiv Čilea riješio na spomenuti način.

Teško će Neymar još dugo sam moći nositi momčad, jer posljednji u nizu "Novih Pelea" sjajan je igrač, ali sva očekivanja suigrača i cijele nacije padaju na njegova nejaka pleća i to se vidi; protiv Čilea pred kraj je samo stajao na terenu, nakon čega je zbog ozljede i propustio par treninga. Ipak, ne treba sumnjati kako mu je veliki južnoamerički derbi dovoljna motivacija da nađe snage i u svom poznatom lakonogom stilu, punom brzinom izvede slalom oko kolumbijskih braniča.

James za razliku od Neymara ne mora sve sam

Zbog toga što je čini se jedini koji može donijeti pobjedu i prolazak Brazilcima, Scolari ga pazi, mazi i daje mu punu slobodu u igri pa Neymar ne napada samo sa svoje lijeve strane, nego protivniku prijeti odakle god primi loptu.

James Rodriguez i Kolumbija s druge strane, do četvrtfinala dolaze sa četiri čiste pobjede i zemlja neočekivano slavi najveću generaciju u povijesti, koja konačno radi što se očekivalo od one tragično i zločinački zaustavljene 1994.

Nakon što ga je izbornik Pekerman postavio iza jedinog napadača (koji nažalost nije Falcao, ali Rodriguez je ionako sve natjerao da ga zaborave), James je eksplodirao i "rastao iz utakmice u utakmicu" na prvenstvu, gdje je najbolji strijelac i igrač. Protiv Grčke je zabio i namjestio gol, Obali Bjelokosti zabio glavom preko "pola metra" višeg Drogbe, a Japanu je poentirao za samo jedno poluvrijeme koje je proveo u igri. Kao što svi znamo, sve to bilo je tek zagrijavanje za potez prvenstva; pogled prema Musleri, primanje loptom prsima i zakucavanje Urugvaju, nakon čega je dodao još jedan gol za pobjedu u osmini finala.

Za razliku od krhkog i iscijeđenog Neymara, koji nema velike pomoći od suigrača, nabijeni i jaki Rodriguez, prvenstvo i protivnike ne odrađuje samo impresivnim igrama i golovima, nego i sa smiješkom, a u njegovom pohodu sjajno ga prati i momčad. James nema Neymarovu brzinu, ni potpunu slobodu, ali je "desetka" sa sjajnim pregledom i čitanjem igre, koja ga stavlja kategoriju ispred ostalih igrača na ovom prvenstvu, pa i brazilskog poster boya.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.