Odlazak najdražeg "tiranina": Pod Rudićevom komandom sve je bilo lakše

RATKO RUDIĆ odlazi s klupe Barakuda. Najbolji trener u povijesti, stanovnik vaterpolske Kuće slavnih odlučio je reći zbogom treniranju reprezentacije.

> Rudić više nije izbornik! Najtrofejniji trener preuzima poziciju sportskog direktora!

Preuzet će funkciju sportskog direktora, kaže da mu treninzi više ne padaju napamet. Odlazak najvećeg trenera u povijesti biranim je riječima prokomentirao njegov suradnik Elvis Fatović.

"Prvo što mogu reći da sam izuzetno sretan da sam imao mogućnost četiri godine raditi s definitivno najvećim stručnjakom u povijesti vaterpola", rekao je potencijalni Rudićev nasljednik i dodao:

"Biti u blizini Rudića kad donosi presudne odluke koje gotovo uvijek dovode do najviših postolja je neprocjenjivo".

"Ponavljam da je jako bitno za nas i za imidž i status hrvatskog vaterpola u svijetu, da on bude tu", naglasio je Fatović.

"Rudić nije bio nikakav tiranin"

Vijest o odlasku Rudića stigla je i do zlatnog vratara Barakuda, Josipa Pavića. "Pod njegovom komandom je sve nekako lakše", naglasio je najbolji vratar Olimpijskog turnira u Londonu.

"O njemu stvarno nije potrebno previše pričati, pa koliko je samo medalja osvojio. Gotovo sa svakog natjecanja smo se u posljednjih četiri do pet godina vraćali s medaljama i mislim da to najbolje govori o njemu i da će se sljedeći izbornik, tko god dođe, morati puno namučiti da bi stigao blizu njegovim rezultatima", kaže Pavić.

"S Rudićem se uvijek moglo popričati, ponuditi svoje o igri, taktici", opisao je Pavić odnos igrač-izbornik i dodao da je Rudić bio daleko od tiranina.

"Koliko god se to kroz novine navodilo, da je on nekakav tiranin, mislim da se u posljednjih godina dosta promijenio, to je bilo daleko od toga. Nije to bio prijateljski odnos, daleko od toga da je bio i neprijateljski, ali nekakvo poštovanje na razini igrač-trener bilo je na vrhunskoj razini. S njim si uvijek mogao popričati i o onome što te muči i što bi ti htio promijeniti u igri i u odnosima, ali njegova je naravno, uvijek bila zadnja i mislim da tako treba biti"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.