Od nogometa se oprostio veliki Ottmar Hitzfeld

Foto: Hina

DA NIJE bilo onog omalenog genijalca koji je u 118 minuti iz svog nepresušnog repertoara izvukao još jedan potez za naklon, pitanje je kako bi se završio meč između Argentine i Švicarske u osmini finala SP u Brazilu. Ovako, na krilima veličanstvenog Messija Argentina ide u četvrtfinale na megdan novoj nogometnoj sili koja se rađa, Belgiji, a hrabri Švicarci idu kući.
 
No, oproštaj švicarske reprezentacije ujedno znači i oproštaj od nogometa jednog od najvećih majstora koje je trenerski ceh ikada u povijesti imao. Naime, jučerašnji poraz Švicarske od Argentine bila je posljednja utakmica koju je na klupi vodio veliki Nijemac Ottmar Hitzfeld. A hrabra i dostojanstvena utakmica koju su njegovi igraču jučer odigrali, držeći u šaci velikog protivnika punih 120 minuta, predstavljala je i dostojanstven oproštaj jednog od najvećih. A Ottmar je zaslužio takav kraj.
 
Ottmar Hitzfeld, jedan je od najvećih i najuspješnijih trenera u modernom dobu. Prvi je trener nakon Ernsta Happela kojemu je uspjelo osvojiti dvije Lige prvaka sa dva različita kluba (sa Borussijom 1997. i Bayernom 2001.) i trener koji je jednu malu i prosječnu Švicarsku doveo u krug deset najboljih nogometnih nacija na svijetu.
 
Nakon jučerašnje utakmice Hitzfeld, još pod emocijama je izjavio:
 
''Osjećam neopisiv ponos za sve ovo što smo napravili u Brazilu. Emocije koje sad osjećam, osjećaju koji me sad drže su izuzetno jaki, njih samo nogomet može izazvati i baš je to razlog zbog čega toliko volim ovu igru. Nakon ovog prvenstva, Švicarska je dobila simpatije iz cijeloga svijeta i to me čini izuzetno ponosnim''.
 
Švicarcima je jučer u 118. minuti presudio Angel di Maria, no cijeli svijet je vidio da je igrač Reala bio samo epizodist u filmu u kojem je glavnu riječ vodio veliki, najveći Leo Messi:
 
''Argentina je velika momčad. Znali smo da Messi u jednoj sekundi može odlučiti utakmicu, na to smo se pripremali, punih 118 minuta smo ga sjajno čuvali, no eto, zato je on genijalac'', rekao je Hitzfeld koji u 65-oj godini života ide u itekako zasluženu nogometnu mirovinu, međutim, ne namjerava posve dići ruke od nogometa.
 
''Moj posao kao trener je završio, ali i dalje ću ostati vezan uz nogomet i radit ću na televiziji. Nogomet je moj život i ponosan sam na cijelu svoju karijeru i na sve čudesne timove koje sam vodio. Svima im jedno veliko hvala'', rekao je veliki Ottmar za oproštaj.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.