Novosti je u nogometu mnogo, ali jedna je konstanta. Andrea Pirlo

Foto: Index 

U MANAUSU je Italija pobijedila Englesku, u prašumskim uvjetima koji čekaju Hrvatsku, 17. lipnja protiv Kameruna. Unatoč nesnošljivim uvjetima, gledali smo još jednu izuzetno zanimljivu utakmicu na SP-u. Možda i nikad mirnji derbi starih protivnika Engleza i Talijana. Nakon što je na Indexovoj temi potop aktualnih prvaka Španjolaca i "smrt" tiki take komentirao Mate Bilić, golgeter Primere, drugi derbi turnira, odigran u Manausu, zanimljivo analizira naš suradnik Igor Bišćan. Ni on nije mogao zaobići famoznu predstavu, tko zna koju u nizu, Andree Pirla. 

..........................................................................................................................................................................

"NAKON onog što su mi pokazali Nizozemci protiv Španjolske, utakmice Italije i Engleske bila je najbolja do sada a turniru. Ako uzmemo u obzir da se ona igrala u Manausu, po užasnim vremenskim uvjetima, po strašnoj vlazi i sparini, gledali smo odličan nogomet. Vremenski uvjeti diktirali su ritam igre, pa se povremeno igralo na mahove. Par minuta bi se igralo u fantastičnom tempu, prilike su se redale na obje strane, a nakon par minuta odmora, igralo se ipak u nižoj brzini. Međutim, Talijani i Englezi su me ugodno iznenadili. 

S Pirlom je uspjelo ono što nije s Gerrardom 

Talijani puno hrabriji i odlučniji nego smo ih navikli gledati u utakmicama kojima otvaraju velika natjecanja. Recept talijanske pobjede je bio Pirlo, kojem su Englezi dopuštali previše vremena na lopti što je on fenomenalno koristio. Istu namjeru su Englezi imali sa Gerrardom, ali je Pirlo evidentno dobio njihov međusobni dvoboj i puno više utjecao na igru od engleskog playmakera.

S druge strane, velika prednost talijanske ekipe u odnosu na mnoge druge je što Prandelli u prvom sastavu ima čak sedam, osam igrača Juventusa. Možda svi ti igrači i nisu najbolji od onoga što Italija posjeduje, no oni su uigrani, oni se znaju u dušu, i tako kompaktnu i homogenu momčad je teško pobjediti, bez obzira što možda individualno nisu najbolji.

Dao bih prednost Berkleyu umjesto Rooneyja

Englezi su bili vrlo dobri, to treba istaknuti To je jedna moćna, mlada momčad, koja, bez obzira na poraz, može samo napredovati. Ono što je pozitivno za njih je da imaju mlade igrače koji nisu opterećeni traumama s prošlih neuspješnih natjecanja. Posebno je bila impresivna ofenzivna četvorka Engleza na čelu sa fenomenalnim Sterlingom. Od njega u budućnosti očekujem velike stvari. Jedino bih, da sam na mjestu Hodgsona, umjesto Rooneya prednost dao odličnom Rossu Barkleyu iz Evertona koji je u ovom trenutku bolji igrač.

Igrali su s nominalno četiri napadača i to je dobro funkcioniralo dok je bilo prostora koji su mogli koristiti, ali su zadnjih dvaadeset minuta, kada su Talijani odlučili čuvati rezultat i skupili linije, djelovali bezidejno. Sve u svemu mislim da je unatoč porazu mnogo više pozitivnog nego negativnog u igri engleske reprezentacije.

Vjerujem da će oni s Talijanima u drugi krug i predviđam dobru budućnost toj momčadi.

Dosadašnji turnir bio je dobar, iako se vidi da nivo nogometa nije još na onom iz knockout faze Lige prvaka. No, obzirom da je prvenstvo tek počelo, da su vremenski uvjeti sve samo ne idealni, da su momčadi još oprezne, igra se odlično, a što je najvažnije postiže se i dosta golova"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.