Ništa od Hrvatske: UFC sljedeće godine seli u Italiju

PREMA riječima ovog biznismena, UFC bi uskoro mogao održati svoju prvu priredbu u susjednoj nam Italiji, a nije daleko niti trenutak kada će promocija redovito dolaziti u Španjolsku ili Francusku.

"Vjerujem da će Italija biti sljedeća. Bili smo nedavno u Italiji i napravili neke sastanke. Postoji samo jedna Arena koja ima smisla za nas, a ona se nalazi malo izvan Milana. I dalje postoje neke predrasude o ovom sportu u toj zemlji. Pričaju da će se divljaci boriti u tamo nekom kavezu i slične stvari. No otišli smo tamo, objasnili smo kako stvari stoje i pozvali smo vlasnike dvorane da budu naši gosti na jednoj od budućih priredbi. Prije nekoliko dana sam dobio e-mail u kojem stoji da će se upravo u toj dvorani uskoro održati MMA priredba za koju su prodali 15 tisuća karata. To je odlična informacija s obzirom da nismo znali kakva je situacija na tom tržištu. Vjerujem da bi sljedeće godine mogli doći u Italiju", objašnjava Fertitta.

"Slična situacija je i sa Španjolskom gdje bilježimo veliku gledanost. To je još jedno tržište koje pratimo. Francuska je velika prilika za nas, a njihovo Ministarstvo sporta je otvoreno za dolazak UFC-a. Postoje mnogi problemi s novim tržištima, a uglavnom se svode na pravne regulative. Oni će se riješiti, a mi smo spremni na dolazak u Europu", zaključuje vlasnik UFC-a.

Priredba na koju se Fertitta referirao je ona u kojoj će nastupiti MMA veteran Valentijn Overeem i velika borilačka nada Michael Kita. Ako ste se poveselili da bi UFC uskoro mogao doći i u Hrvatsku, onda vas ipak moramo razočarati. Prosječna cijena pojedinačne karte na UFC-ovim eventima iznosi preko 250 dolara ili pretvoreno u našu valutu, oko 1300 kuna. Bez zarade od 2.5 milijuna dolara samo od karata, Dana White i društvo uopće ne razmišljaju o organizaciji priredbe.

Prosječna cijena ulaznice za Cro Cop Final Fight iznosila je oko 200 kn…

Prosječna cijena karata:

UFC 118 (Frankie Edgar vs BJ Penn): $242

UFC 119 (Frank Mir vs Mirko Cro Cop: $124

UFC 121 (Brock Lesnar vs Velasquez): $252

UFC 123 (Quintin Rampage Jackson vs Lyoto Machida): $252

UFC 124 (GSP vs Koschek): $249

UFC 125 (Frankie Edgar vs Gray Maynard): $269

UFC 126 (Silva vs Belfort): $577

UFC 128 (Shogun Rua vs Jon Jones): $270

UFC 129 (Georges St. Pierre vs Jake Shields): $336

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.