Nikad Gori Hajduk

Foto: Ante Čizmić / Cropix

NA STRANU to što Hajduk ima iznimno mladu, jeftinu momčad i što su Gruzijci vrlo solidna ekipa, teško da smo u posljednjih desetak godina gledali bezopasniji sastav Bijelih.

>>> Tijek utakmice: Dila Gori - Hajduk 1:0
 
Igrači Igora Tudora u 90 minuta dvoboja u Tbilisiju nisu povezali tri uzastopna dodavanja, a broj pristojno primljenih lopti može se nabrojati na prste jedne ruke. Kada su pred golom trebali pucati, oni su jalovo driblali, kada su na sredini terena trebali kombinirati oni su nerezonski šutirali, jednom riječju amaterizam. Najbolje će sve opisati podatak kako su najviše udaraca na gol Revishvilija uputili bekovi Mikanović - Vršajević i to iz potpuno nebuloznih pozicija. 
 
Sve ovo posebice je nevjerojatno kada se uzme u obzir da trener Hajduka već nekoliko mjeseci uporno tvrdi kako je kombinatorika jedino na čemu radi i ono jedino što očekuje od svojih igrača. Još smješnije izgledaju opaske koje je posljednjih tjedana imao za stanje splitskog travnjaka, koji je "glavni krivac" za slaba izdanja protiv Turnova i Dile. U glavnom gruzijskom stadionu trava je bila poput tepiha.
 
Da razjasnimo, nije tragedija s ovom neiskusnom momčadi ispasti u trećem pretkolu Europa lige od zasigurno boljeg protivnika, tragedija je u uzvratu ne stvoriti praktički nijednu izrazitu priliku i upisati stotine krivih dodavanja. Sramota je što niti jedan korner ili centaršut nisu pogodili napadače Bijelih, a tužno što nijedan igrač od svih tih silno talentiranih mladića nije 90 minuta uspio proći jedan na jedan i stvoriti višak.
 
Ne treba podcjenjivati Gruzijce, ekipa je to sastavljena od iskusnih, tehnički i taktički vrlo potkovanih igrača, međutim isto tako činjenica je da je trener Giorgi Devdariani preuzeo momčad prije samo dva mjeseca, a da prije nije vodio neki klub. Nadalje, Dila Gori je tijekom ljeta prodala čak 11 igrača i dovela 10 novih! Ne bi to trebao biti protivnik koji će taktičkom postavkom osramotiti Hajduk, a razloge će sljedećih mjeseci morati pronaći isključivo Igor Tudor.
 
Njegova kombinatorika potpuno je jednodimenzionalna i isključivo efektivna protiv otvorene i ofenzivno orijentirane momčadi poput Splita na Parku Mladeži ili Zadra u Stanovima. Srećom pa iz ovakvih utakmica mogu puno naučiti, kako neiskusni igrači Hajduka tako i njihov trener. Može on stoput kleti nesreću i grede, ali ova dva poraza idu dobrim dijelom na njegovu dušu. Jednostavno je nadmudren.
 
Dila Gori - Hajduk 1:0
                                            
Dila Gori: Revishvili - Kvakhadze, Tomashvili, Kobakhidze - Guruli, Gongadze - Bolkvadze, Gvalia, Aladashvili - Modebadze, Iluridze

Hajduk: Kalinić - Mikanović, Maloča, Milović, Bradarić - Caktaš, Anđelković, Vršajević, Sušić (Andrijašević, od 46.) - Maglica, Bencun (Mujan, od 63.)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.