"Nećemo vas zaboraviti": HNS futsal reprezentativcima za dnevnice daje šest eura

ŠEST eura. To je dnevnica koju HNS isplaćuje futsal reprezentativcima. Savez očito misli da je to dovoljna plaća momcima koji su prije dva mjeseca napravili senzaciju i osvojili četvrto mjesto u Europi. "Samo nas nemojte zaboraviti", poručivao je izbornik Mato Stanković za vrijeme dok je futsal reprezentacija bila na naslovnim stranama novina. No, Euro je završio, a s njim je i pala prašina na futsal.

Igrači stoga kruh zarađuju na malonogometnim turnirima. Situacija u klubovima je loša, igrači ne dobivaju plaće pa nije čudo da poput Darija Marinovića umjesto da igraju za šest eura dnevno odlaze na turnire gdje mogu nešto zaraditi. HNS i klubovi bez novca ih tjeraju na to.

"Razočarani smo. Nismo zadovoljni načinom na koji nas HNS prati", rekao nam je kapetan reprezentacije Ivo Jukić.

Jesu li stvari nakon Europskog prvenstva krenule nabolje?

"Pomaknulo se naprijed, ali ne koliko smo se nadali. Više nismo anonimusi iako smo očekivali nakon Eura veće pomake. No, bitno nam je da naš sport ide naprijed pa makar i ovako malim koracima."

Klubovi koji su u velikim problemima neće dobiti ni lipe od zarade na Euru.

"Nama je dobro što smo stvorili kontakte i dobili neke ponude iz inozemstva. Ali, klubovi su tu najviše izgubili. Neće dobiti ništa od HNS-a, a nisu imali igrače na raspolaganju", kaže Jukić.

Kolike su vam dnevnice nakon Eura?

"Imali smo jedno humanitarno okupljanje s reprezentacijom. Dnevnica nam je šest eura", kaže Jukić.

HNS je prije nekoliko dana igračima isplatio premije za četvrto mjesto na Euru. Dobili su po 11 tisuća kuna, ali je cijelo prvenstvo platila Uefa. Marković im je prvo obećao po 500 eura, ali su nagrade kasnije velikodušno povećane. Tada je rekao da ih neće zaboraviti, ali se obećanja držao dok se nisu ugasile kamere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.