Nadal rutinski, Šarapova se iskalila na Li

NAPOKON je, nakon tri godine posta, Marija Šarapova uspjela pobijediti kinesku tenisačicu Na Li. Štoviše, deklasirala ju je 6:3, 6:0 u prvome četvrtfinalnom ogledu WTA turnira Premier Mandatory kategorije u Miamiju.

Osvojila je Ruskinja osam zadnjih gemova u meču, dakle od 4:3 vlastitog vodstva u prvom setu. Sve je bilo gotovo za 68 minuta.

Bio je to šesti trijumf nekad najbolje svjetske tenisačice nad sjajnom Kineskinjom, ali i prvi nakon letiri uzastopna poraza, redom u dvama setovima.

U polufinalu će Šarapova, koja nikad nije slavila u Miamiju premda je igrala tri finala, pa tako i prošle godine protiv Viktorije Azarenke, igrati protiv pobjednice dvoboja između Caroline Wozniacki i Serene Williams.

U muškom se turniru igraju mečevi osmine finala.

Najbolji svjetski tenisači, Novak Đoković i Rafael Nadal, lako su prošli svoje prepreke u dvama setovima. Đoković je nadigrao Francuza Richarda Gasqueta 7:5, 6:3, dok je Nadal bio bolji od Japanca Keija Nishikorija sa 6:4, 6:4. I četvrti je nositelj, Andy Murray, bio uvjerljiv. Pobijedio je Francuza Gillesa Simona 6:3, 6:4. Prolazak u četvrtfinale izborili su dosad također Janko Tipsarević i Mardy Fish.

 

ATP Miami, osmina finaka:

Đoković (1) – Gasquet (17) 7:5, 6:3

Fish (8) – Almagro (12) 6:3, 6:7(2), 6:3

Tipsarević (9) – Dimitrov 7:6(3), 6:2

Murray (4) – Simon (13) 6:3, 6:4

Nadal (2) – Nishikori (16) 6:4, 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.