Mourinho razmišlja o starom adutu: "Drogba pripada Chelseaju, možda ga vratimo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSE MOURINHO priprema Chelsea za izazove u novoj sezoni, nekoliko pojačanja je već stiglo na Stamford Bridge, ali razmišlja se o dodatnom povećavanju konkurenciju u napadačkoj liniji.

U mislima portugalskom trenera i čelnika kluba je Didier Drogba, igrač koji je osam godine proveo u dresu Bluesa, igrao ključnu ulogu u osvajanju Lige prvaka 2012. godine i ostao miljenik tamošnjih navijača. Reprezentativac Obale Bjelokosti trenutno je bez kluba nakon odlaska iz Galatasaraya.
 
"Razmišljamo o toj mogućnosti. Želimo pobjeđivati u utakmicama i osvajati trofeje, a Drogba je jedan od najboljih napadača u Europi. I dalje je prilagođen potrebama engleskog prvenstva i o tome razmišljamo, ali se pritom ne vodimo emocijama", poručio je Mourinho.
 
"Drogba je igrač koji može osnažiti momčad"
 
Odbacuje mogućnost da bi ga se prilikom dovođenja već gledalo kao budućeg člana stručnog stožera, a manje kao igrača: "Vratimo li ga bit će to ne iz razloga što je on Didier ili zbog toga što je strijelac najvažnijeg gola u povijesti Chelseaja ili zato što, kako čitam, trebam asistenta. Ne. Vratim li ga, a odluka će biti donesena uskoro, to će biti zato što je riječ o igraču koji može osnažiti momčad."
 
"Razmišljamo o toj mogućnost zbog profila igrača kakav on je. Riječ je o timskom igraču koji može biti važan u bilo kojoj momčadi", dodao je Mourinho i Drogbi, koji je u 226 nastupa za Chelsea zabio 100 pogodaka.
 
"Osim toga znamo da ga srce vuče ovdje gdje smatra da pripada, a i naš vlasnik Roman Abramovič slab je na njega. Mi također osjećamo da nam Didier pripada. Hoće li se vratiti kao igrač na godinu ili dvije? Vidjet ćemo", zaključak je trenera Bluesa.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.