Mladi Francuzi postali svjetski prvaci!

Foto: Screenshot; Fifa

FRANCUSKA reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo za igrače do 20 godina! Utakmica je u regularnih 90 minuta završila 0:0, a nakon produžetaka pristupilo se penalima. Tada je na scenu stupio mladi francuski vratar Areola, koji je Urugvajcima skinuo dva penala.

I Francuzi i Urugvajci od prve su minute krenuli agresivno, borbeno i otvoreno, bez imalo kalkuliranja. U prilog tome ide i podatak da su Urugvajci tukli po golu Francuza čak 22 puta, dok su mladi Tricolori pucali po golu De Amoresa 12 puta.


Prilike su pljuštale sa svih strana, ali vratari su bili nesavladivi - sve do ruleta penala. Francuzi su bili mirnije glave, a Alphonse Areola, inače golman PSG-a, obranio je prva dva penala te je na taj način pogurao svoju reprezentaciju prema osvajanju laskave titule svjetskih prvaka.

Hrvatska jedina svladala nove viceprvake svijeta

Podsjećamo, Francuzi su prošli u osminu finala kao drugoplasirana momčad skupine A, odmah iza Španjolaca. U osmini finala tukli su domaćina Tursku sa 4:1, zatim su svladali Uzbekistan sa 4:0, a u polufinalu su bili bolji od Gane 2:0.

S druge strane, Urugvaj je na otvaranju SP-a izgubio od Hrvatske s 1:0, ali zahvaljujući pobjedama protiv Novog Zelanda i Uzbekistana Urugvajci su prošli među 16 najboljih reprezentacija. Četvrtfinale su izborili preko Nigerije, a u polufinale su prošli nakon velike pobjede protiv favorizirane Španjolske. U polufinalu ih je čekao Irak, koji je na kraju završio na četvrtom mjestu nakon poraza od Gane u borbi za broncu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.