Medvjedi u Češkoj love polufinale: "Dižemo se, možemo otići do kraja"

U ČETVRTFINALNOJ seriji doigravanja EBEL-a Medveščak vodi protiv Znojma 3:0 u pobjedama, a uspiju li Medvjedi danas slaviti u Češkoj, postat će prvi polufinalisti.

Uz rezultatski uspjeh, Medveščak bi si pobjedom priskrbio i nekoliko slobodnih dana viška u odnosu na konkurenciju što u konačnici sezone može biti krucijalno.

"Ovu utakmici će biti teže dobiti nego ijednu prethodnu, nipošto ih ne smijemo podcijeniti jer Znojmo nije momčad zdravo za gotovo. Posebno ćemo morati obratiti pažnju na prvu trećinu", upozorava Kenneth MacAulay, Medveščakov branič koji je u trećoj utakmici, igranoj u četvrtak, Česima postigao prvi pogodak, svoj drugi ove sezone:

"Prošlo je dosta vremena otkako sam zadnji put zabio. Sretan sam zbog tog gola, ali glavno da mi pobjeđujemo", dodaje MacAulay.

Kanadski bek, koji će ovog proljeća proslaviti 28. rođendan, priznaje da nije očekivao da će Medveščak dobiti sve tri utakmice s Česima:

"U doigravanju nikad ne očekuješ takav rezultat. Nadaš mu se, ali ga ne očekuješ. Čini mi se da nikada tijekom karijere nisam bio u poziciji da je klub za koji sam igrao imao vodstvo 3:0 u play-off seriji. Moram priznati da je to fantastičan osjećaj! Ipak, najteže će nam biti završiti seriju u Češkoj, Znojmo će igrati kao da se bori za život. Kako god završilo, bit ćemo razočarani ukoliko ne pobijedmo jer želimo što prije ovo završiti i što spremniji dočekati polufinale, rekao je MacAulay, a prenosi službena stranica Medveščaka.

Blagus: Danas ćemo završiti seriju, Znojmo je najslabiji u ligi

Domaći dečko Mislav Blagus tvrdi da je recept za pobjedu vrlo jednostavan - ponavljanje druge utakmice, kada su Medvjedi slavili u gostima 5:2.

"Oni su letjeli na početku utakmice, ali smo i u drugoj i u trećoj trećini bili dominantni. Ovo je sad ključni trenutak, kada moramo biti jako jer uvijek nas nešto može spustiti. U ovakvim situacijama vidi se razlika među momčadima, jer tko ostane stabilan u glavi, ići će dalje. Očekivao sam da ćemo voditi 3:0, a vjerujem i da ćemo danas završiti seriju. Znojmo je, po mom mišljenju, najslabija momčad u ligi", tvrdi Blagus.

"Momčad nam je jako dobra što smo i dokazali tijekom sezone. Vjerujemo jedni u druge i mislim da bismo mogli ići do kraja. Osjeća se da nam se diže momčadski duh koji će zasigurno biti još veći ako u polufinalu krenemo s pobjedama", za kraj će 20-godišnji napadač Medvjeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.