Marković i Srebrić svjedoče u postupku protiv UEFA-e: Platini čeka sudski poziv

Foto: Nenad Dugi / Cropix

PRIJE mjesec i pol dana u Daruvaru je počeo sudski proces protiv UEFA-e, kojeg je nogometni sudac Bruno Marić pokrenuo zbog okaljanog ugleda nakon skandala s navodnim namještanjem finala Hrvatskog kupa 2009. godine.

Na drugom ročištu 22. siječnja u 9 sati trebali bi biti saslušani kao svjedoci Vlatko Marković, bivši predsjednik HNS-a, i Zorislav Srebrić, nekadašnji glavni tajnik. Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj izvjestio je kako će sutkinja odlučiti o pozivanju Michela Platinija kao svjedoka. 

Sudbina je htjela da suđenje počne na dan kada je u Hrvatsku stigao Michel Platini, no iako je i predsjednik UEFA-e na popisu potencijalnih svjedoka, još se nije očitovao o slučaju. Od Platinija i UEFA traži se objašnjenje uloge Robina Bokšića u istrazi oko spornog finala Dinama i Hajduka. Bokšić je stigao kao istražitelj UEFA-e ispitati Marića kao suca sporne utakmice, kojeg se povezivalo s braćom Mamić. Marić je zbog Bokšićevih optužbi u medijima potražio zadovoljštinu na sudu i od UEFA-e traži milijun eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.