Lončar i Planinić izborili Final Four Eurokupa u svojoj dvorani, Perasović izbacio Budućnost

KOŠARKAŠI ruskog Himkija plasirali su se na završni turnir četiriju momčadi u Eurocupu koji će se 14. i 15. idućeg mjeseca održati u njihovu gradu.

Sačuvali su košarkaši Rimasa Kurtinaitisa devet koševa prednosti iz prve utakmice u današnjem (utorak) uzvratu kod kubanjskog Lokomotiva, koji su izgubili 81-77. U prvom su srazu momčad Božidara Maljkovića pobijedili 81-72.

Ponajbolji su u redovima Himkija bili nekadašnji hrvatski reprezentativci Krešimir Lončar i Zoran Planinić. Lončar je ubacio 13 poena (4-9 šut iz igre) od čega pet vezanih pri lomljenju utakmice tri minute prije kraja, čime je goste zadržao na prihvatljivom zaostatku. Učinku je dodao četiri skoka i tri izgubljene lopte. Počeo je utakmicu i na parketu proveo 24 minute.

Planinić je ubacio 12 poena (5-7 šut za dva poena) uz dvije asistencije, dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu. Također je bio starter i odigrao je 26.5 minuta.

Najbolji strijelac gostiju bio je Vitalij Fridzon sa 17, dok je Thomas Kelati dodao 16 koševa.

Domaće je s 19 koševa i osam skokova predvodio Jeremiah Massey.

Final Four u Himkiju također su izborili košarkaši litavskog Lietuvos Rytasa i još jednoga ruskog kluba, Spartaka iz St. Peterburga

I Perasović izborio Final Four

U uzvratnom su dvoboju četvrtfinala Eurocupa košarkaši Valencije na svom parketu uvjerljivo nadigrali podgoričku Budućnost 85-63 premašivši time obilno zaostatak od četiri koša iz prve utakmice.

Furioznim je ulaskom u utakmicu momčad hrvatskog trenera Velimira Perasovića već nakon prve četvrtine imala +17 (28-11), dok je nakon treće dionice igre prednost domaćih iznosila i +30 (72-42).

Victor Claver s 13 koševa, te američki krilni centar Nik Vaner-Medley s 11 koševa i osam skokova bili su najbolji u pobjedničkoj momčadi.

Goste je sa 17 koševa i pet skokova predvodio Bojan Dubljević.

Valencia se kao posljednji sudionik plasirala na Final Four natjecanja koji će se 14. i 15. travnja održati u ruskom Himkiju. Ranije u utorak plasman su osigurali istoimeni domaći sastav, Spartak iz St.Peterbuga i Lietuvos Rytas.

Pobjednik će steći automatsko pravo nastupa u Euroligi iduće sezone.

 

Eurocup, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Lokomotiv K. - Himki 81-77, prva utakmica 72-81

Spartak SP – CEZ Nymburk 86-71, 68-64

Donjeck - Lietuvos Rytas 80-78, 65-76

Valencia – Budućnost 85:63, 71:75

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.