Lokosice večeras igraju za europsko proljeće: "Sportaši smo, idemo na pobjedu"

Foto: Hina

RUKOMETAŠICE Lokomotive danas od 17 sati igraju odlučujuću utakmicu za prolaz u sljedeću rundu Lige prvakinja. Pobjeda protiv švedskog Sävehofa u Domu sportova donosi im nastavak natjecanja krajem siječnja sljedeće godine.

"Već šest mjeseci radimo na tome da možemo konkurirati svim suparnicama u Ligi prvakinja pa nema nikakve sumnje da smo u prigodi pobijediti i Sävehof. Uvijek moramo biti sportaši i ići na pobjedu, to stalno govorim i svojim igračicama. Naravno da i u nedjelju idemo po pobjedu", rekao je glavni trener RK Lokomotiva Irfan Smajlagić.

Prva vratarka Lokomotive Ivana Jelčić odlično je branila u sve tri dosadašnje utakmice, pa se i protiv Savehofa očekuju njene brojne obrane.

"To se nikad ne može reći jer ponekad je i manji broj obrana dovoljan za pobjedu, a s većim brojem možeš izgubiti. Moramo dati sve od sebe u obrani jer njihove vanjske igračice igraju dosta individualno i koriste svaku šansu za šut. Nemaju puno akcija koje mogu odigrati", rekla je Jelčić.

Sävehof je od 2009. neprekinuto na tronu ženskog švedskog rukometa, još četiri puta prije toga osvajale su naslov (1993., 2000., 2006. i 2007.). U Ligi prvakinja nastupile su ukupno sedam puta (uključujući i ovu sezonu) od čega su jednom bile u glavnoj fazi, tri puta u grupnoj fazi i dva puta u kvalifikacijama. U ostalim europskim kupovima jedino su u Kupu pobjednika kupova dospjele do osmine finala (2011./2012.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.