Liverpool otpustio Dalglisha: Legendi presudio najgori prvenstveni plasman u 50 godina!

KENNY DALGLISH više nije menadžer Liverpoola. Škotski stručnjak i jedan od najtrofejnijih igrača Redsa, čiji su ga navijači izabrali za najomiljenijeg u povijesti kluba, dobio je otkaz nakon loših ovosezonskih rezultata u Premierligi.

King Kenny svrgnut na Bostonskoj čajanci, koju je sam dogovorio!

Zanimljivo, do sastanka u Bostonu, na kojem mu je zapečačena sudbina, došlo je na Dalglishevo inzistiranje. Preletio je Atlantik kako bi kod klupskih bossova dobio garancije da mu je pozicija sigurna, nakon što su se poslije poraza u finalu Kupa od Chelseaja pojačale priče da je "bivši".

Štoviše, nakon što im je dao rezime sezone, iznio je i strategiju za iduću sezonu. Međutim, čelnici Fenway Sports Groupa su ga pristojno saslušali i onda mu priopćili kako će njegov nasljednik provoditi svoj plan, jer osmo mjesto u prvenstvu, "osvojeno" pod Dalglishem je najgori konačni plasman u prvenstvu otkad se Liverpool vratio u stari "First Division" 1962. i stoga je neprihvatljivo da isti trener nastavi voditi momčad.

Dalglish potrošio 120 milijuna Eura i "osvojio" osmo mjesto

Uostalom, ovakav rasplet Dalglish je mogao i očekivati, jer je vlasnik Henry na početku sezone, nakon što je menadžer na pojačanja potrošio 120 milijuna funti, naglasio kako bi plasman ispod prva četiri mjesta bio "ogromno razočaranje"

Sezona je za Liverpoolove navijače doista to i bila. Doduše, osvojen je Liga kup (prvi trofej nakon šest godina), ali u pitanju je trećerazredno natjecanje i mnogo je važnije što Liverpool, iako nije nastupao u Europi, nije bio niti blizu mjestu koje bi jamčio Ligu prvaka, a u finalu Kupa protiv Chelseaja, "počeo" je igrati u 65. minuti i naravno, izgubio.

Tko će zamijeniti najomiljenijeg igrača Liverpoola u povijesti?

Prije šest godina, preko 110 tisuća navijača Liverpoola biralo je "100 najdražih igrača u povijesti kluba" i Kenny Dalglish je premoćno pobijedio u tom izboru. Dalglish zato nije mogao odbiti zamolbu američkih vlasnika da pomogne klubu, kojeg je u siječnju prošle godine u sličnim problemima ostavio Roy Hodgson. Dalglish je potpisao na tri godine, ali mora ići samo tri godine nakon autograma na ugovor. Vlasnici kluba sada konačno moraju naći trenera dostojnog kluba ovakvog kalibra, naročito jer su smijenili klupsku legendu, koju navijači obožavaju usprkos debaklu u ovom trenerskom mandatu.

U svom prvom mandatu na klupi Redsa, 61-godišnji Škot je osvojio tri engleska prvenstva. Kao igrač je s Liverpoolom triput bio europski prvak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.