Krešić: Real je firma; Modrić je uspio jer je imao želudac za progutati sve medijske objede

 Foto: Getty images

PRIJE nekoliko dana španjolski mediji objavili su opsežnu statistiku ovosezonskih nastupa Luke Modrića koji ga svrstavaju u ponajbolje veznjake vjerojatno najjačeg ligaškog natjecanja svijeta. U tekstu se ističe kako je Modrić prije manje od godinu dana proglašen najgorim transferom 2012., no kako isto pokolebalo hrvatskog reprezentativca da pokaže svoju pravu vrijednost u mjesecima koji su uslijedili.

O Luki Modriću porazgovarali smo sa čuvenim hrvatskim strategom Sergijem Krešićem, koji je u Španjolskoj kroz više od 20 godina vodio čak 12 različitih momčadi, od Betisa, Valladolida i Mallorce, do Recreativa, Murcie i Las Palmasa. Krešić se nagledao vrhunskih tehničara, koji se nisu znali nositi s pritiskom, kao i neustrašivih golgetera koji su ustuknuli pred čudovišnom mašinerijom medija. Za uspjeti treba imati čistu glavu i čeličnu volju.

"Uistinu mi je drago pratiti Modrićev procvat u dresu madridskog Reala. Jako sam sretan što su čelnici kraljevskog kluba imali strpljenja čekati prilagođavanje Luke na novu sredinu. U tako velikim klubova vrijeme adaptacije svedeno je na minimum i za snaći se treba velika umješnost", rekao je Krešić. I neupitno nogometno znanje vrlo često dolazi na kušnju kad je za isplivati ponajprije potreban golemi želudac koji može progutati i najodvratnije novinarske objede. To je realnost od koje se ne može pobjeći.

"Upravo to, Real Madrid je firma, a medijska mašinerija koja ga okružuje proizvodi najviše informacija na svijetu. O svakom najmanjem aspektu kluba i momčadi svakodnevno se piše stotine i stotine tekstova, more informacija. Kada si igrač koji u datom trenutku ne igra najbolje, treba znati progutati sve plasirane informacije. To je jedan potpuno novi način ponašanja na koji se nije lako priviknuti", istaknuo je.

"Ovoj svojevrsnoj torturi nedvojbeno je bio podvrgnut i Luka Modrić, a prema viđenom možemo konstatirati kako je uspješno apsolvirao sve izazove. Puno se stvari treba poklopiti za uspjeh i Modrić je u jednu ruku srećković. Naravno, njegov trud se isplatio, postao je prvotimac najslavnijeg nogometnog kluba na svijetu, a igra Ancelottijeve momčad s njim je postala raskošnija i brža. Samo neka tako nastavi", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.