Kostelić sljedeće sezone ide na pogon Lea Mussija!

Foto: Cropix (Drago Sopta)

NA SJEDNICI Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza, određeni su sastavi reprezentacija za sezonu 2012/2013. Sljedećih dana održavaju se sastanci vezani uz planove rada.

Uz Ivicu Kostelića u sljedećoj sezoni, osim njegovih dosadašnjih članova ekipe, bit će i Fischerov serviser Leo Mussi koji već dugo godina radi za tvornicu Fischer, a bio je i dugogodišnji serviser poznatog talijanskog spustaša Christiana Ghedine. Leo Mussi će raditi kao dodatna potpora Ivičinom servisnom timu, prvenstveno u servisiranju i pripremi skija za brze discipline, ali i na još boljoj koordinaciji te povezanosti s proizvođačem skija Fischer.

I dalje smjer vodilja ovog olimpijskog ciklusa, koji završava na ZOI u Sočiju 2014., je osigurati što bolju logističku i trenersku potporu onima koji su to dosadašnjim rezultatima i zaslužili.

Tako su u cilju još bolje i kvalitetnije organizacije rada pojačane ekipe Sofije Novoselić, kojoj je dodan pomoćni trener-serviser Nikola Bahovec, i Dalibora Šamšala, kojoj je dodan pomoćni trener-serviser Mladen Bezjak.

Svojim odličnim prošlosezonskim rezultatima, velike nade hrvatskog skijanja, Saša Tršinski i Istok Rodeš prebačeni su u „višu“ reprezentaciju, odnosno iz C su prešli u B reprezentaciju, gdje su se pridružili Mateju Vidoviću, sedmoplasiranom slalomašu sa Svjetskog juniorskog prvenstva i Filipu Zubčiću.

Od natjecatelja u reprezentaciji više nisu Tin Široki, Sebastian Brigović, Tamara Zubčić i Marko Abramović koji na žalost nisu ostvarili zadane ciljeve i postigli očekivane rezultate. Hrvatski skijaški savez im se zahvalio na svemu učinjenom za hrvatsko skijanje, a ukoliko se u budućnosti dokažu svojim rezultatima imaju šansu ponovno biti u reprezentaciji u sezoni 2013/2014.

Dječja reprezentacija nastavila je s odličnim rezultatima, te se u prošloj sezoni vratila s najznačajnijeg međunarodnog dječjeg natjecanja Trofeo Topolino s četiri medalje i ekipnim četvrtim mjestom, a u sljedećoj sezoni nastavlja u istom sastavu s obzirom da ove godine nitko ne prelazi u FIS juniorsku kategoriju jer se pomiče dobna granica ulaska u FIS juniorsko skijanje za jednu godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.