Kolumbija pred tisućama svojih navijača proslavila veliku pobjedu nad Grčkom (3:0)

Foto: Index

KOLUMBIJA je u Belo Horizonteu s uvjerljivih 3:0 svladala Grčku. Već u šestoj minuti Grke je načeo Armero, u 58. je na 2:0 povisio Teo Gutierrez, a u sudačkoj nadoknadi priča je zaključena pogotkom Jamesa Rodrigueza.

Od prve minute je Kolumbija pred tisućama svojih navijača u domaćinskoj atmosferi stadiona Mineirao krenula po pogodak, Grci su teško prelazili centar, a to je sve rezultiralo vodećim pogotkom Armera u šestoj minuti. Cuadrado je napravio nered na desnoj strani, poslao povratnu loptu, a Armero udarcem s nešto više od deset metara poslao loptu u donji lijevi kut.
 
Igra se potom malo primirila, do daha je došla i Grčka, sredinom poluvremena uspostavila i inicijativu, no najbliže iznenađenju došla je tek u 45. minuti, u jeku novog pritiska Kolumbije.
Kone je sjajno pucao s nekih 18 metara, ali vratar Ospina je izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta.
 
Drugo poluvrijeme opasnim udarcem je otvorio Rodriguez, a u 58. je došlo do povećanja vodstva.
Bila je to akcija nakon udarca iz kuta, Aguilar je na prvoj stativi prebacio loptu u sredinu, a tamo se sam našao Teo Gutierrez i zabio za 2:0. Pet minuta potom Gekas je promašio najbolju prigodu Grčke, s pet metara je pogodio gredu nakon što mu je loptu u sredinu glavom vratio Torosidis.
 
U zadnjih dvadesetak minuta Kolumbija je stala na loptu i kontrolirala ovaj susret, Grci nisu uspjeli u namjeri da stvore pritisak, a osim nekoliko opasnih ubačaja treba zabilježiti i jako dobar udarac Samarasa s 18 metara, lopta je otišla vrlo blizu vratnice.
 
I onda kad je već bilo jasno tko će biti pobjednik susreta James Rodriguez je samo potvrdio pobjedu i poboljšao gol razliku Kolumbije. S 13 metara je lijevom nogom plasirao loptu ispod vratara Karnezisa i pokazao da i bez Falcaa ova momčad može daleko dogurati na ovom turniru.

Sastavi:

Kolumbija: Ospina, Zapata, Yepes, Sanchez, Armero (od 74. Arias), Aguilar (od 68. Mejia), Teo, James, Cuadrado, Ibarbo, Zuniga.

Grčka: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone (od 78. Karagounis), Salpingidis (od 57. Fetfatzidis), Torosidis, Gekas (od 64. Mitroglou), Sokratis, Cholecas, Katsouranis.

Tablica:

1. Kolumbija         1  1 0 0  3-0  3
2. Japan             0  0 0 0  0-0  0
2. Obala Bjelokosti  0  0 0 0  0-0  0
4. Grčka             1  0 0 1  0-3  0

Tijek susreta:

90+3' Gotov je susret, Kolumbija je zasluženo došla do tri boda rezultatom 3:0

90' GOOOOOOOOOL! Gotovo je sve u Belo Horizonteu, Kolumbija vodi 3:0, James Rodriguez je zabio s nekih 13 metara prizemnim udarcem u lijevu stranu grčkog gola. 

85' Ponovno je blizu pogotka bila Grčka, s dvadesetak metara Samaras je cilja donji lijevi kut, a lopta je prošla vrlo blizu stative. 

78' Ušao je i igru i Jackson Martinez, koji je imao incident s izbornikom Pekermanom, a izašao je Teo Gutierrez. Kod Grka je izašao Kone, a na terenu je Karagounis.

74' Izašao je Armero, ušao je Arias.

70' Udarac Mitroglua s 20 metara otišao je pored gola. 

68' Izašao je Aguilar, ušao je Mejia kod Kolumbije. 

63' Velika prilika za Grčku! Torosidis je glavom vratio loptu na pet metara, a od tamo je Gekas neometan pogodio gredu kad je vratar bio već gotovo svladan. 

60' Opasan ubačaj Grčke pokupio je Ospina.

58' GOOOOOOOOOOOOL! Kolumbija vodi 2:0! Loptu ubačenu iz kornera Aguilar je prebacio s prve stative u sredinu, a sam pred praznim vratima se našao Teo Gutierrez i zabio za povećanje vodstva. 

57' Promjena kod Grčke, izašao je Salpingidis, u igri je Fetfatzidis. 

56' Zapata je sad glavom vratio jednu loptu u sredinu, ali ispred njegovih suigrača pokupio je to Karnezis. 

54' Imali su Kolumbijci slobodan udarac na tridesetak metara od gola, no ništa opasno se iz toga nije izrodilo. 

50' Opasan udarac Rodrigueza s 18 metara, siguran je bio grčki vratar u ovoj situaciji.

47' Samaras je pao u kaznenom prostoru, no sudac se nije odlučio pokazati na bijelu točku. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima. 

45+1' Gotovo je prvo poluvrijeme u Belo Horizonteu. 

45' Sjajan udarac Konea s 18 metara, iz gornjeg desnog kuta prekrasnom obranom je to spasio Ospina. 

42' Sad je ponovno pritisnula Kolumbija, igra se uglavnom oko kaznenog prostora Grčke, ali bez ozbiljnijeg pokušaja prema vratima. 

37' James Rodriguez se našao sam na 5-6 metara iskosa od gola, no nije dobro zahvatio loptu, udarac je otišao visoko preko gola. 

31' Samaras je pokušao s desetak metara iskosa, preslabo je to bilo da iznenadi Ospinu. 

28' Pucao je Torosidis glavom nakon ubačaja iz prekida, no nije to išlo u okvir gola. 

25' Ibarbo je sad krenuo u siloviti prodor po lijevoj strani, no u zadnji tren ga je pred golom zaustavio Manolas. 

15' Primirila se malo igra, Grčka je pokušala jednom iz slobodnog udarca, no nije bilo veće opasnosti. Ovdje se možete uvjeriti i u sjajnu atmosferu na stadionu, gol je proslavljen kao da se Mundijal igra u Kolumbiji.

7' Minutu nakon primljenog gola zaprijetili su Grci, Kone je opasno pucao, no lopta prohujala pored vratnice. 

6' GOOOOOOOOOOOOOOL! Kolumbija vodi 1:0, ludilo je na tribinama! Armero je zabio s 12 metara, pucao je na povratnu loptu Cuadrada, a ispod noge Manolasa lopta je ušla u gol.

5' Bolje je krenula Kolumbija, ali u petoj minuti Maniatis je neugodno pucao po podu, no zaustavio je to Ospina. 

1' Počeo je susret između Kolumbije i Grčke. 

Uoči susreta:

Podršku sunarodnjacima prije izlaska na teren dao je i Radamel Falcao. 

Sve je spremno na stadionu Mineirao za ovaj susret, vrijeme je izuzetno pogodno, temperatura je oko 24 stupnja, a vlažnost oko 50 posto.

Jedini međusobni susret ove dvije reprezentacije odigrale su prije 20 godine, uoči Svjetskog prvenstva 1994. godine Kolumbija je u prijeteljskom ogledu slavila 2:0.

Grčkoj je ovo sedma utakmica na svjetskim prvenstvima, u dosadašnjih šest upisali su pet poraza i pobjedu protiv Nigerije, a u tih pet poraza nisu postigli niti jedan gol. 

Danas je 23. rođendan grčkom reprezentativcu Konstantinosu Manolasu, a proslavit će ga nastupom u prvoj postavi.

Ambicije Kolumbije doživjele su udarac neigranjem Radamela Falcaa, no i dalje ih mnogi vide kao favorite ove skupine. Ovo im je prvi nastup na SP-u nakon 1998. godine.

>Kolumbija - Grčka: Može li Kolumbija bez Falcaa srušiti najčvršći europski bedem?

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.